Fotbaliștii de la FC Argeș, prezenți la inaugurarea Sălii Polivalente ”Pitești Arena”

La doi ani de la începerea lucrărilor, astăzi s-a inaugurat Sala Polivalentă ”Pitești Arena”, cea mai modernă bază sportivă din județul Argeș.

Noua arenă are 4.100 de locuri și a costat 110 milioane lei, cea mai mare parte a banilor fiind alocați de Compania Națională de Investiții, contribuția municipalității piteștene fiind una infimă. Lucrările au fost făcute de firma sibiană CON-A, care a construit și Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, dar și stadioanele de fotbal Cluj Arena și ”Ion Oblemenco” din Craiova. Sala a fost inaugurată cu Campionatul Național de Ashihara Karate, întrecere la care participă 485 de sportivi din toată țara.

Noua casă a sportului argeșean poate găzdui competiții de talie internațională de baschet, volei, handbal, judo, lupte, karate. La inaugurare au fost prezenți și fotbaliștii echipei FC Argeș care au rămas impresionați de condițiile de top pe care le oferă noua locație, jucătorii echipei noastre urmând a fi și ei printre beneficiarii acestora.

La eveniment au fost prezenți Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, Florentin Marinescu, președintele Federației Române de Arte Marțiale și George Boroi, secretarul COSR.

 

Primarul Cristian Gentea a promis că în luna ianuarie a anului viitor va fi inaugurat și Bazinul Olimpic Pitești, cel mai modern din țară. Edilul a mai anunțat că în viitorul apropiat, Piteștiul va avea și o academie de tenis, fondurile urmând a fi asigurate tot de CNI. Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, a precizat că se mai așteaptă doar Hotărârea de Guvern pentru a putea începe lucrările la noul stadion Nicolae Dobrin, arena urmând a fi dată în folosință în trei ani.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds