Înfrângere la limită în amicalul cu oltenii

Universitatea Craiova – FC Argeș 1-0(0-0)
A marcat: Bărbuț(min.74)

FC Argeș a pierdut la limită, amicalul de sâmbătă după-amiază, cu Universitatea Craiova. Unicul gol al confruntării de la baza sportivă din Lunca Jiului a fost marcat de Bărbuț, cu un sfert de oră înainte de finalul partidei.

Disputa dintre cele două echipe a fost un bun prilej pentru cei doi tehnicieni de a vedea la lucru fotbaliștii transferați în ultima zi de mercato, dar și jucătorii folosiți mai puțin în meciurile din Liga I. Chiar dacă au pierdut, piteștenii au lăsat o impresie destul de bună timp timp de o oră, în care au menținut în teren garnitura de bază. În ultimele 30 de minute, antrenorul Ionuț Codruț Moșteanu a schimbat echipa cu care a început partida, introducând în teren absolut toți jucătorii care au fost rezerve. Aceste schimbări au creat mai multe breșe în defensiva alb-violetă, iar gazdele au încercat să profite la maxim de spațiile libere apărute. Portarul George Micle a avut însă intervenții salvatoare în câteva rânduri, la ocaziile lui Mamut, Nistor și Ivan, gooal-keeper-ul argeșean fiind cel mai bun jucător din lotul alb-violeților. Micle nu a mai avut ce face la golul lui Bărbuț din minutul 74, care a profitat de o pasă greșită a lui Cătălin Barbu și l-a executat cu sânge rece pe portarul piteștean ieșit în întâmpinare. Argeșenii au avut și ei șansa de a marca prin Malele, Meza Colli și Honciu. Cea mai mare oportunitate a echipei noastre a avut-o Meza Colli, care după ce a primit o pasă de la Malele, a rămas singur cu portarul oltenilor, însă a tras cu latul pe lângă poartă!. S-a terminat 1-0 pentru Universitatea Craiova care la finalul săptămânii viitoare se va duela în Capitală, cu Dinamo. Pentru piteșteni, amicalul cu Universitatea Craiova a fost un test util înaintea meciului de campionat cu Astra Giurgiu, partidă programată vineri, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe stadionul Nicolae Dobrin.

Echipele de start:

Universitatea Craiova:  L. Popescu – Olteanu, Acka, M. Constantin, Vătăjelu – Mateiu, Screciu, Căpățînă – Bărbuț, Mamut, Ofosu.

Rezerve: Marinescu, Bic, Nistor, Ivanov, V. Constantin, Ivan. Antrenor: Cristiano Bergodi.

FC Argeș: Micle -Tofan, Leca, Deslandes, Mușat – Prepeliță , Grecu, Meza Colli, Șerban – Malele, Blejdea.
Rezerve: Honciu, Șerbănică, Marakis, Năstăsie, Turda, Mediop, Alin Popa, Panait, Cătălin Barbu, Drăghici, Mirică. Antrenor: Ionuț Codruț Moșteanu.

Din minutul 60, antrenorul Ionuț Codruț Moșteanu a schimbat echipa cu care a început partida, trimițând în teren toate rezervele, cu excepția lui Mirică.
Din minutul 77, în teren a intrat și Andrei Mirică, care l-a înlocuit pe Tofan.