Înfrângere pe final de meci!

FC Argeș – Dinamo 1-2(0-1) Au marcat: Mediop(min.59) / Mihaiu (min.12), Sorescu (min.82)

FC Argeș a pierdut cu 1-2, confruntarea de duminică după-amiază, de pe propriul teren, cu Dinamo București și are emoții în privința calificării la barajul pentru Conference League. Piteștenii și-au complicat situația după acest eșec și nu au decât varianta victoriei în confruntarea cu FC Hermannstadt, din ultima etapă din play-out.           foto: Gabriela Neacșu
Prima repriză s-a disputat pe o ploaie torențială care s-a oprit chiar înainte de pauză. Alb-violeții au cerut penalty în minutul 2 la duelul dintre Puljic și Honciu. Mijlocalul echipei noastre a fost tras de tricou în careu de fundașul oaspeților, însă centralul Florin Chivulete nu a dictat penalty și a lăsat jocul să continue. Bucureștenii au deschis scorul după 12 minute prin Andreas Mihaiu care a reluat în poartă din centrarea lui Sorescu. Reluările tv au arătat că Mihaiu se afla în poziție de offside în momentul primirii pasei, însă tușierul Bogdan Gheorghe nu a ridicat fanionul deși era bine poziționat. Alb-violeții puteau restabili egalitatea până la pauză prin Tofan, însă portarul dinamoviștilor a reușit să respingă șutul acestuia. Piteștenii au reintrat în joc cu 30 de minute înainte de final prin golul lui Mediop care l-a învins pe Eșanu cu un șut pe jos, din afara careului. Oaspeții au dat lovitura în Trivale în minutul 82 prin Deian Sorescu care a trimis în plasă din pasa lui Janusz Gol. Cu victoria obținută la Pitești, Dinamo a ajuns la 30 de puncte și urcat pe locul 4 în play-out. FC Argeș a rămas pe locul 2, cu 31 de puncte, dar are nevoie de victorie în confruntarea de miercuri, din deplasare, cu FC Hermannstadt, pentru a obține calificarea în primul baraj pentru participarea în cupele europene.
Caseta tehnică:
FC Argeş: Greab – Tofan, Turda, Boldor, Muşat (Năstăsie ’72) – Meza Colli, Şerban (Palic ’34) – Dumitru (Grecu ’72), Honciu, De Jonghe – Mitoi (Ndiaye Mediop ’13, Teles ‘73).
Rezerve neutilizate: Micle, Leca, Deslandes, Barbu. Antrenori: Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi.
Dinamo: Eşanu – Bejan, Puljic, Albentosa – Sorescu, Achim (Fabbrini ’78), Anton, Gol, Filip (Radu ‘90+2) – Mihaiu (Morsay ’62), Nemec (Grigore ‘90+2).
Rezerve neutilizate: Kongshavn, Nepomuceno, Bani, G. Creţu, Blejdea. Antrenor: Dusan Uhrin.
Cartonașe galbene: Mihaiu, Albentosa
Arbitru: Andrei Florin Chivulete
Asistent 1: Bogdan Mihai Gheorghe
Asistent 2: Adrian Vornicu
Arbitru de rezervă: Vlad Băban
Observator joc: Marian Bucurescu
Observator arbitri: Iosif Olah