Internaționalul congolez Kévin Koubemba întărește atacul Argeșului

Bine ai venit, Kévin Koubemba! Bienvenue! 🇫🇷

FC Argeș l-a adus pe internaționalul congolez Kévin Koubemba. În vârstă de 29 de ani, noul atacant al clubului nostru vine din Ucraina, de la Chernomorets Odesa.

Kévin s-a născut în Coulommiers, o micuță localitate din Franța. Provine dintr-o familie cu rădăcini congoleze, acesta având pe lângă cetățenia franceză și pe cea congoleză.

A început fotbalul la Amiens SC, iar în 2014 a fost transferat de Lille, echipă pentru care a și debutat în Ligue 1, într-un meci pierdut cu 1-0 în fața celor de la Lorient. A jucat în total 8 meciuri în prima ligă din Franța, în sezonul 2014/15. A mai jucat pentru Brest în Ligue 2, pentru ca în 2016 să aibă prima experiență în fotbalul din afara Hexagonului. A fost transferat de Sint-Truiden, echipă din prima ligă a Belgiei, unde a jucat tot 8 partide, reușind să și marcheze un gol. Au urmat apoi două sezoane la CSKA Sofia, perioadă în care a jucat 24 de meciuri și a marcat 1 gol. În sezonul 2016/17 a ieșit vicecampion al Bulgariei. După aventura la sud de Dunăre, s-a întors în Franța, în Ligue 2, la Bourg-en-Bresse Péronnas, echipă de la care a fost transferat Arnold Garita. După doar un sezon în Franța, a plecat la Sabail FC, în Azerbaidjan. La azeri a petrecut 3 sezoane. În 2021 a ajuns în Albania, la Teuta Durrës, pentru ca în 2022 să se transfere în Malaysia, la Kuala Lumpur City. Ultima sa experiență, până să ajungă în Trivale, a fost la Chornomorets Odesa. Pentru echipa din Ucraina a jucat în 7 partide.

Atacantul ce măsoară 1.92 metri, a debutat pentru Congo în 2014 și a strâns în total 8 selecții pentru Les Diables Rouges. În 2015 a făcut parte din lotul lărgit al congolezilor pentru Cupa Africii pe Națiuni.

În prezent este cotat de transfermarkt.com la 200.000 euro.