Învinşi din penalty!

Sportul Snagov – FC Argeş 1-0(0-0).
A marcat: Alex Ioniţă(min.84 penalty)

FC Argeş a ratat şansa de a urca pe primul loc al clasamentului după ce a pierdut derby-ul de miercuri după-amiază cu Sportul Snagov, revelaţia acestui tur de campionat. Echipa noastră a fost învinsă la limită de ilfoveni, cu 6 minute înainte de ultimul fluier al centralului Eduard Ioniţă , în urma unui penalty transformat de Alexandru Ioniţă.
Confruntarea de la Baza FRF de la Buftea s-a disputat pe un teren acoperit în proporţie de 60% de zăpadă pentru că organizatorii acestei partide nu au fost în stare să deszăpezească suprafaţa de joc în timp util, meciul fiind devansat cu un ceas faţă de ora stabilită iniţial. Partida a fost una destul de echilibrată, cu ocazii puţine de ambele părţi, iar diferenţa a fost făcută de o greşeală individuală. După o primă jumătate de oră în care ocaziile de gol au lipsit cu desăvârşire, Snagovul a avut o bună oportunitate de a deschide scorul, însă Tavi Popescu a reuşit să scoată din vinclu şutul lui Alex Ioniţă. Piteştenii puteau intra la cabine în avantaj, însă Florin Iacob a reuşit să respingă lovitura liberă executată de Vasile Gheorghe. După revenirea de la cabine, gazdele şi-au trecut în cont o mare ocazie, însă portarul alb-violeţilor a scos din vinclu lovitura de cap a lui Hlistei. FC Argeş a încercat să ameninţe poarta lui Iacob, însă Şerban şi Buhăescu nu au reuşit să prindă cadrul porţii cu şuturi de la distanţă. Când meciul se îndrepta spre o remiză albă, fundaşul Raul Hreniuc a avut o intrare întârziată la Huiban, iar centralul a dictat penalty care a fost transformat de Alex Ioniţă. În ultimele 5 minute ale disputei, echipa noastră a încercat să restabilească egalitatea, însă Şerbănică nu l-a putut învinge pe gooal-keperul Snagovului. S-a terminat 1-0 pentru ilfoveni, care cu cele 43 de puncte, acumulate în 19 etape, au urcat pe primul loc. În urma acestui eşec, FC Argeş a coborât pe locul 6, cu cele 38 de puncte, strânse tot în 19 runde.

Caseta tehnică:
Sportul: Fl. Iacob – Şt. Vlădoiu, V. Lică, Fl. Ilie, Oanea – Val. Bărbulescu, L. Ion – Gîţ, Huiban(min.89 Buia), Hlistei(min.76 Bogdan Stancu) – Al. Ioniţă(min.90+2 Tazouti). Antrenor: Laszlo Balint.
FC Argeş: Oct. Popescu – Turda, Gugu, Hreniuc – Tofan, R. Costin (min.87 Bîrzan), Vas. Gheorghe(min.63 Cătălin Stan), Şerbănică – I. Şerban, Oancea(min.87 Barbu), Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi.
Arbitru: Eduard Ioniţă; Asistenţi: Florian Alexandru Vişan şi Daniel Vlase (toţi din Galaţi).
Stadion: Baza Sportiva Buftea (Iarbă) (Buftea – Ilfov).
Cartonaşe galbene: Florin Ilie / Gugu, Oancea, Turda, Raul Costin.

Cum s-a marcat golul:
min.84: Hreniuc are o intrare întîrziată, în careu, la Huiban, centralul îi acordă galben şi dictează penalty care este transformat de Alex Ioniţă.