Juniorii de la FC Argeş, locul 2 la Stelele Viitorului!

Clubul FC Argeş începe să aibă rezultate dintre cele mai bune la nivel naţional prin puştii de la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi care s-a reînfiinţat acum doi ani. Grupa 2009 a clubului nostru a participat acum câteva zile la turneul Stelele Viitorului, competiţie care a avut loc în Capitală. La această întrecere care s-a desfăşurat într-un balon cu teren sintetic din cadrul Complexului Agronomia au fost prezente 12 formaţii din ţară, împărţite în trei grupe de câte patru.

Fiecare echipă a putut trimite în teren 6 jucători de câmp + 1 portar, durata unei reprize fiind de 20 de minute. Juniorii de la FC Argeş care sunt antrenaţi de Adrian Măluşanui au fost repartizaţi într-o grupă din care au mai făcut parte Sportul Snagov, Dinamo Bucureşti şi Elite Academy Bucureşti. Micuţii fotbalişti alb-violeţi au terminat grupa fără înfrângere. Piteştenii au câştigat cu 13-0 meciul cu Snagovul, au învins cu 7-4 pe Elite Academy Bucureşti şi au dispus cu 5-3 de Dinamo Bucureşti. În semifinale, FC Argeş a învins cu 7-3 pe Rapid Bucureşti şi a obţinut biletele pentru ultimul act al competiţiei. În finala mare a turneului, FC Argeş a fost învinsă cu 5-4 de Oţelul Galaţi. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Claudiu Niculescu, fostul mare fotbalist a lui Dinamo. În afară de locul 2, echipa lui Măluşanu a obţinut şi premii individuale. Piteşteanul Eduard Dima a fost declarat cel mai tehnic jucător al turneului.

#”Diferenţa s-a făcut pe forţă”

Chiar dacă FC Argeş nu a reuşit să câştige turneul, Adrian Măluşanu, antrenorul echipei noastre, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei: „Am împărţit lotul pe care l-am avut la dispoziţie în două echipe pentru a da şanse egale la toţi copiii să joace. Băieţii au avut o evoluţie foarte bună şi nu am ce să le reproşez. În finala cu Oţelul Galaţi am pierdut foarte greu şi consider că diferenţa a fost făcută pe forţă. Acest turneu a fost un test util pentru copii înaintea competiţiilor oficiale pe care le avem în acest an. Trebuie să învăţăm câte ceva de la fiecare întrecere la care participăm pentru că numai aşa putem căpăta experienţă. Condiţiile la acest turneu au fost foarte bune. Îmi doresc să ne măsurăm forţele cu adversari puternici pentru că numai aşa putem progresa. Încă o dată, felicit copiii pentru comportarea de la acest turneu”.

Grupa 2009 a echipei FC Argeş:

Cristescu Gabriel, Petre Răzvan, Mituică Marco, Dina Eduard, Dragomir Ianis, Puică Denis, Florea Andrei, Zaccone Alessandro, Vatafu Daniel, Dinu Andrei, Lungan Sebastian, Voiculescu Alexandru, Năstase Patrick, Popescu Ionuţ, Barbu Ovidiu. Antrenor: Măluşanu Adrian.