Meci de totul sau nimic pentru barajul Conference League!

FC Hermannstadt – FC Argeş, miercuri, ora 18.30, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport
Fotbaliştii piteşteni vor încerca să obţină în ultima etapă a play-out-ului Ligii I calificarea la barajul pentru Conference League. FC Argeş va întâlni miercuri, de la ora 18.30, la Cluj, pe FC Hermannstadt.
Disputa de pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu contează pentru runda cu numărul 9, ultima din play-out-ul Ligii I, iar cele trei puncte puse în joc sunt capitale pentru ambele formaţii în încercarea lor de a-şi atinge obiectivele. Misiunea echipei noastre nu se anunţă deloc una uşoară având în vedere faptul că Hermannstadt are şanse să prinde un loc la barajul pentru menţinerea/promovarea în Liga I. Înaintea acestui duel, FC Argeş ocupă locul 2, cu 31 de puncte, iar FC Hermannstadt, locul 9, cu 23 de puncte. Piteştenii nu au câştigat niciodată în sezonul regular în faţa sibienilor, partida din tur, disputată pe arena din Trivale, încheindu-se la egalitate, 2-2, în timp ce în retur, ardelenii s-au impus la Mediaş, cu 4-1. Alb-violeţii abordează această dispută după două înfrângeri consecutive suferite în meciurile cu Viitorul Constanţa şi Dinamo, în timp ce sibienii au moralul bun după succesul din deplasarea de la Politehnica Iaşi.
Andrei Prepeliţă: „Mergem la Cluj să câştigăm!”
Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei FC Argeş, nu concepe decât victoria în deplasarea de la Cluj.
Tehnicianul grupării din Trivale vrea ca elevii săi să-şi ia revanşa în faţa sibienilor după rezultatele negative din sezonul regular: „Din păcate, cele două înfrângeri consecutive ne-au adus în situaţia de a mai avea doar varianta victoriei în ultimul meci. Mergem să ne luptăm şi cred că ar fi păcat să nu prindem acest baraj pentru Conference League având în vedere că am început play-out-ul de pe locul 7. Băieţii sunt conştienţi şi ei că au pierdut două meciuri şi vor face totul pentru a câştiga. Nu ne-am impus în faţa Sibiului în sezonul regular şi este un motiv în plus de a ne lua revanşa. Va fi un meci de care pe care. Nu ne gândim decât la obiectivul nostru. În acest sezon, Sibiul a fost un adversar incomod, dar cred că acel 4-1 nu a reflectat realitatea din teren. Acum sper să fie alta situaţia” a spus antrenorul echipei noastre înaintea duelului cu sibienii.
Nicolae Muşat: „Să strângem rândurile”
Nicolae Muşat este conştient de dificultatea acestei partide, însă este convins că FC Argeş poate pleca de la Cluj cu cele trei puncte puse în joc.
Fundaşul echipei noastre le cere colegilor să se mobilizeze exemplar pentru acest meci: „Avem o deplasare extrem de dificilă împotriva celor de la Hermannstadt. În campionat am reuşit să luăm doar un punct şi acela acasă. Ne-au răpit şansa de a juca în play-off prin acel 4-1… Cred că suntem mai mult decât conştienţi de importanţa acestui meci. La fel am fost şi cu Dinamo, dar nu am putut să scoatem acel punct de care aveam nevoie. Acum e foarte important să strângem rândurile şi să obţinem victoria. Participarea la barajul pentru Conference League ar fi o încununare a muncii noastre din acest sezon. Ar fi meritul tuturor celor care au participat la familia FC Argeş, a celor din conducere, staff-ul tehnic şi al jucătorilor”.
ETAPA 9 – PLAY-OUT
Miercuri, 19 mai
ora 18:30 Gaz Metan Mediaş – Poli Iaşi
ora 18:30 FC Voluntari – UTA Arad
ora 18:30 Viitorul Constanţa – Astra Giurgiu
ora 18:30 Dinamo – Chindia Târgovişte
ora 18:30 FC Hermannstadt – FC Argeş