Meciurile de fotbal se vor juca fără spectatori!

În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federația Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează. FRF a anunţat că vânzarea biletelor pentru partida România U21 – Danemarca U21, a fost suspendată. Ca urmare a acestei decizii, meciurile de fotbal din competiţiile organizate de FRF se vor juca fără spectatori. Restricţiile intră în vigoare începând de astăzi, 8 martie 2020, şi sunt valabile până la sfârşitul acestei luni, când se va face o nouă evaluare a situaţiei.

# „Ştim că vor fi multe nemulţumiri”

Secretarul de stat, Raed Arafat a precizat cu subiect și predicat că meciurile se vor juca fără spectatori. ”Da, meciurile de fotbal se joacă fără spectatori. Se aplică regulile acestea. Știm că va produce nemulțumiri. S-a aprobat procedura pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ, acolo unde s-au înregistrat cazuri de Covid-19. Se interzic activităţile ce includ mai mare de 1.000 de persoane.

Pentru activităţile cu mai puţin de 1.000 de persoane se aprobă cu acordul DSP. Până pe 31 martie intră în vigoare aceste măsuri. Aceste măsuri vizează evenimentele publice şi private”, a mai spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

”Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane”, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte.

Aceste restricții sunt valabile până la data de 31 martie, susțin cei de la Digi 24.

De asemenea, școlile în care înregistrează cazuri de Covid-19 își vor suspenda cursurile pentru două săptămâni. Raed Arafat a precizat că măsurile noi anunțate duminică sunt luate preventiv, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.