Oficialii FC Argeş au explicat campania de transferuri

Vasile Popa, delegatul şi directorul sportiv al clubului FC Argeş a explicat la conferinţa de presă de miercuri, campania de transferuri efectuată de oficialii argeşeni pentru acest sezon de Liga I. Oficialul argeşean a vorbit despre jucătorii cu care s-a negociat, dar şi despre cei cu care se poartă discuţii.
Popa este convins că rezultatele vor apărea, însă spune că o echipă competitivă nu se poate face peste noapte: „În momentul în care s-a stabilit că se va juca play-off, noi am făcut un plan. Sincer, nu mă aşteptam să avem şansa atât de mare de a promova. Am pus pe listă împreună cu colegii mei şi cu Ionuţ Badea, jucătorii posibil transferabili. Am făcut şi un plan B în momentul în care nu reuşeam promovarea cu alţi jucători de liga a doua. Vreau să lămuresc campania de transferuri. Am ţinut legătura în permanenţă cu Mara şi Panin de la CFR Cluj ca în situaţia în care renunţă la vreun jucător, să fim primii care am beneficia de serviciile lor. Am luat legătura cu cei doi şi ne-au propus pe Horş şi Paşcanu, însă au cerut sume mari şi nu ne-am putut apropia de ei. Horş a preferat să rămână în Cluj, iar Paşcanu a plecat în liga secundă din Spania. Am ţinut legătura la Viitorul Constanţa cu Zoli Iaşco. Ştiţi foarte bine că noi am dus lipsă de juniori pentru că în momentul în care FC Argeş a intrat în faliment, toate grupele au dispărut. Cei care erau de valoare au plecat la Craiova, Dinamo şi Steaua. Am fost nevoiţi să ne acoperim posturile de juniori la liga a doua şi la liga I cu copii de cluburile dezvoltate. Am încercat la Craiova, Viitorul şi Steaua. Am avut doi portari de la Steaua în liga a doua care ne-au ajutat, chiar dacă au mai şi greşit. Cu Vintilă am ţinut legătura în permanenţă când era antrenor. Ne-a propus câţiva jucători. Le-a fost greu şi lor pentru că este criză de fundaşi centrali şi nu ne-au putut ajuta. Am luat legătura cu doi portari, Straton şi Popescu. Cu Straton am fost în legătură permanenţă până în momentul în care a semnat cu Steaua… Omul a vrut să vină la noi, dar gândiţi-vă ce salariu i-a propus Steaua… Răuţă de la Dinamo este ca şi copilul meu. I-am propus să vină în momentul în care am auzit că s-ar putea să se renunţe la serviciile lui. A rămas însă acolo. Am luat legătura cu Latovlevici, Mera, fundaşul central de la Timişoara. Sunt momente grele. Credeţi-ne că nici noi nu dormim… Încercăm să scoatem echipa din situaţia în care suntem. Fiţi siguri ca va veni şi omogenitatea lotului. Majoritatea celor pe care vrem să îi luăm, nu au mai avut activitate din luna martie din cauza pandemiei. Ştiu că suporterii suferă. Şi noi avem multe nopţi nedormite. Ne gândim la toate variantele. Îmi doresc din tot sufletul ca atunci când se va da drumul cu spectatori, fanii să vină în număr cât mai mare să ne susţină. Ne-am bucurat când ne-au aşteptat în număr foarte mare atunci când am promovat. În continuare trebuie să avem răbdare. Şi noi vrem, dar peste noapte nu poţi face minuni… Şi eu vreau să avem echipă de locurile 1-2, dar e foarte greu. Antrenorii muncesc. Ştie toată lumea că Ionuţ Badea este preocupat. Asta este situaţia în momentul ăsta”.
„Vor mai veni jucători”
Oficialul argeşean a vorbit şi despre jucătorii cu care se poartă negocieri: „Acum suntem în legătură cu doi fundaşi centrali, un portughez care joacă la Levski Sofia şi un belgian care joacă în liga a doua la Excelsior. Suntem în permanentă legătură cu agentul lor şi aşteptăm ca în cel mai scurt timp perfectăm transferurile. Cele mai grele posturi sunt cele de portar şi fundaş central. Suntem preocupaţi. Ne lovim însă de refuzul unora dintre ei. Jucătorii buni cer bani foarte mulţi. Toată ziua stăm pe Instat să analizăm jucători. În următoarele zile ne decidem la unul din ei. Vedem modul în care putem transfera şi sumele. Ţin minte că în 1995 când am promovat şi aveam echipă bună, ne-a fost foarte greu. Am scăpat cu un 0-0 la Sibiu. Trebuie să avem răbdare cu jucătorii pentru că o echipă nu se formează peste noapte. Jucătorii actuali au jucat majoritatea la liga a doua şi au văzut care este impactul cu Liga I”.
„Am luat-o de la zero cu Centrul de Copii şi Juniori”
Vasile Popa a lămurit şi problema Centrului de Copii şi Juniori: „M-am ocupat pe toată perioada pandemiei şi cu clasificarea Centrului de Copii şi Juniori care a necesitat foarte multă muncă. Cine a lucrat în domeniu apreciază munca. La Centrul de Copii când s-a desfiinţat echipa, a trebuit să o luăm de la zero. Mulţumesc doamnei Gica Dobrin care ne-a ajutat cu toate grupele de copii şi juniori la dosarul de licenţiere ca să putem să jucăm în Liga a II-a. Pe parcurs am reuşit să încropim grupele de copii şi juniori cu ajutorul lui Paul Ciobanu, Augustin Eduard, Petre Calotă şi a celorlalţi antrenori din club. Mergem numai pe piteşteni iar vârfurile care s-au găsit la Câmpulung, Târgovişte le-am găsit cazare şi masă. Trebuie să avem răbdare cu juniorii”.https://www.youtube.com/watch?v=9rQ9NW9XCog