Piteştenii vor să dea lovitura în Bănie

Universitatea Craiova – FC Argeș, vineri, ora 20, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport
FC Argeș va avea parte de un nou duel de foc la doar trei zile distanță de meciul cu FCSB, liderul campionatului. Echipa pregătită de cuplul Andrei Prepeliță – Mihăiță Ianovschi va întâlni vineri, de la ora 20, în deplasare, pe Universitatea Craiova, o altă formație cu pretenții la titlu, dar care nu trece printr-o perioadă foarte bună.
Disputa de pe stadionul Ion Oblemenco face parte din runda cu numărul 20 a Casa Liga 1 și este așteptată cu mult interes de microbiștii celor două echipe, având în vedere orgoliile fotbalistice existente între cele două tabere. Alb-violeții sunt pe val după cele 8 puncte obținute în cele patru partide disputate până acum din acest retur de campionat, în timp ce alb-albaștrii nu au mai cunoscut gustul victoriei de cinci meciuri. Înaintea acestei întâlniri, Craiova ocupă locul 3, cu 36 de puncte, iar FC Argeș se situează pe locul 12, cu 19 puncte. Piteștenii au moralul bun după ce la jumătatea acestei săptămâni au reușit să țină în șah liderul, în timp ce oltenii nu-și mai permit pași greșiți după semieșecul de la Voluntari.
”Mergem cu încredere și curaj!”
Andrei Prepeliță, noul director sportiv al echipei noastre, este convins alb-violeții pot da lovitura în Bănie: ”Împreună cu staff-ul, cu Mihăiță, cu toată lumea, am început analiza adversarului. Craiova este o echipă bună , cu jucători de valoare, care evoluează și în Națională. Băieții noștri au un moral bun după rezultatele din acest retur. Cred foarte mult potențialul lor, iar ei mi-au răsplătit încrederea pe teren. Practic sunt aceeași jucători. Mergem cu încredere la Craiova, cu curaj și cu determinare. Este un meci de fotbal și nu are ce să se întâmple. De când am fost instalat în această funcție, avem șase meciuri fără înfrângere. La echipă este un moral bun. Toată lumea este pozitivă, în sensul bun al cuvântului. Avem încredere, lucrăm cu plăcere. Este o atmosferă bună și sperăm la cât mai multe puncte”.
”Vom contracara jocul lor”
Deși adversarul nu a mai câștigat de cinci etape, Andrei Prepeliță este precaut și le cere jucătorilor săi să nu cadă în această capcană: ”Chiar dacă Craiova nu trece printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere al rezultatelor, oricând poate face un meci bun. Are jucători care pot ieși din această pasă. Noi trebuie să fim foarte atenți. Îi știm și vom lua măsurile necesare de contracarare. Cred că nici adversarul nu se ia după locul nostru din clasament. Locul acela este trecător. Dacă câștigi, urci imediat în clasament, iar dacă pierzi, cobori la fel de repede. Sunt jocuri echilibrate în care nu contează foarte mult poziția din clasament. Eu cred că suntem luați în seamă de toți adversarii. Nu cred că până acum, cineva ne considera bătuți înaintea meciului. Ar face o mare greșeală”.