Piteștenii vor șefia play-out-ului!

Viitorul Constanța – FC Argeș, duminică, ora 16.30, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport
După ce a reușit în mare măsură să rezolve ecuația menținerii în Liga I și în sezonul viitor, FC Argeș va încerca să-și asigure și matematic prezența pe prima scenă fotbalistică a țării. Echipa pregătită de Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi vrea să obțină un rezultat bun duminică, de la ora 16.30, în deplasarea de la Constanța, cu Viitorul, pentru a continua cu succes lupta pentru câștigarea play-out-ului.
Disputa de la Ovidiu contează pentru runda cu numărul 7 a play-out-ului Casa Liga 1 iar punctele puse în joc sunt foarte importante pentru ambele echipe. Piteștenii mai au nevoie de un singur punct pentru a fi siguri de îndeplinirea obiectivului, în timp ce dobrogenii au nevoie de victorie ca de aer pentru a evita retrogradarea. Înaintea acestui duel, FC Argeș ocupă locul 8, cu 31 de puncte, iar Viitorul Constanța locul 13, cu 23 de puncte, primul loc de baraj. Alb-violeții au moralul foarte bun după seria de patru rezultate pozitive, în timp ce constănțenii au avut evoluții oscilante care au dus echipa în zona minată a ierarhiei. În sezonul regular, FC Argeș a reușit să câștige 4 puncte din dubla cu Viitorul. În tur, cele două echipe au remizat, 2-2, în disputa de la Ovidiu, golurile echipei noastre fiind marcate de Malele. În retur, piteștenii s-au impus în Trivale, cu 1-0, reușita alb-violeților fiind semnată de Grigore Turda.
Andrei Prepeliță: ”Obiectivul este barajul pentru cupele europene”
Andrei Prepeliță, antrenorul echipei FC Argeș, vrea ca jucătorii săi să trateze cu maximă seriozitate și acest meci pentru a rămâne în lupta pentru câștigarea play-out-ului.
Tehnicianul piteștean își dorește să joace barajul pentru participarea în Conference League: Vrem să ne refacem cât mai bine după jocul cu FC Voluntari, iar apoi vom analiza Viitorul. Încercăm să facem un antrenament de regenerare și refacere bună. Avem deja pregătită analiza adversarului.  Viitorul este o echipă bună a campionatului, deși acum nu este într-o situație foarte bună. Au în componență jucători buni, fotbaliști care au fost la Naționala Under 21. Au și fotbaliști cu experiență, care în trecut s-au bătut la campionat. Au fost în play-off. Au o academie foarte bună. Scot tot timpul tineri foarte buni. Au filozofia lor. Ne așteaptă un meci greu, dar obiectivul fixat de noi este acela de a juca acel baraj pentru cupele europene. Ne dorim punctele pentru că nu s-a terminat nimic cu victoria de ieri, cu Voluntariul. Vrem să continuăm pe aceeași linie”.
#”Vom merge să ne luptăm pentru puncte”
Prepeliță le cere elevilor săi să rămână concentrați până la finalul sezonului: ”Vom merge la Constanța să luăm punct sau puncte. Nu ne va fi ușor pentru că nici un meci de până acum nu a fost ușor. Nici cu Voluntariul nu am avut o misiune ușoară și așa cred că va fi și la Constanța. Băieții știu ce am vorbit în vestiar. Nu s-a terminat nimic odată cu salvarea de la retrogradare. Suntem serioși, muncim și vrem să rămânem cu picioarele pe pământ. Noi avem acum un avantaj de puncte, dar ne mai trebuie un punct să fim și matematic salvați, dar punctul ăla nu trebuie să-l lăsăm până în ultima etapă. Punctul sau punctele trebuie să le luăm în meciul de la Viitorul. Nu mă gândesc la ultimele două meciuri, mă gândesc doar la jocul de duminică. Vom merge acolo să ne luptăm pentru puncte. Este posibil să facem și schimbări în echipă. Avem un lot bun și vor intra treptat câte unul, doi jucători, pentru a nu li se cunoaște lipsa celor care resimt oboseala”. 
Drăghici: ”Am fost uniți și am dat totul pe teren”
Și Stephan Drăghici este conștient de dificultatea partidei cu Viitorul Constanța, însă este convins că FC Argeș poate obține cele trei puncte puse în joc.
Mijlocașul împrumutat de la Universitatea Craiova spune că munca depusă de echipă în acest sezon a dat roade: ”Este o partidă grea, însă vom merge acolo să câștigăm cele trei puncte. În vară voi termina împrumutul la FC Argeș și vom vedea ce va fi. Deocamdată, nu știu nimic dacă mă voi întoarce la Craiova. Am obținut rezultate foarte bune cu FC Argeș în partea a doua a sezonului. Este important că am fost uniți, am fost unul pentru celălalt și ne-am bătut pentru fiecare minge. Am dat totul pe teren”.
Doi jucători incerți
Staff-ul tehnic al echipei noastre se confruntă cu probleme medicale înaintea partidei cu Viitorul Constanța: ”Palici este puțin încărcat pe aductori, iar Pablo De Lucas a avut o fisură la picior. Este în perioada de recuperare, dar trebuie să intre și el. Vom vedea cum se simt și cei care au jucat în meciul cu Voluntariul” a spus antrenorul Andrei Prepeliță.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds