Prima finală din play-out!

FC Argeş – Politehnica Iaşi, duminică, ora 13.30, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport

În acest week-end va începe lupta pentru titlu, dar şi bătălia pentru supravieţuire în Liga I. FC Argeş va întâlni duminică, de la ora 13.30, pe stadionul Nicolae Dobrin, pe Politehnica Iaşi, în prima etapă a play-out-ului Casa Liga 1.

Piteştenii vor începe play-out-ul de pe locul 7 al clasamentului, cu 20 de puncte, iar ieşenii de pe locul 16, cu o zestre de 13 puncte. Ambele echipe au moralul foarte bun după ce au încheiat sezonul regular cu victorii. FC Argeş s-a impus cu 3-1 în confruntarea de pe propriul teren, cu Chindia Târgovişte, iar Politehnica Iaşi a învins cu 1-0, în Copou, pe FC Hermannstadt. Chiar dacă moldovenii vin în Trivale din postura de lanternă roşie a clasamentului, Iaşiul este o echipă schimbată în bine de la venirea lui Nicolo Napoli. Cu tehnicianul italian la timonă, moldovenii au învins Dinamo, Viitorul Constanţa şi FC Hermannstadt, formaţii pe care le vor întâlni şi în play-out. În sezonul regular, piteştenii au obţinut 4 puncte din dubla cu ieşenii. În partida din tur, disputată pe stadionul Emil Alexandrescu, Poli Iaşi şi FC Argeş au terminat la egalitate, 1-1, golul alb-violeţilor fiind reuşit de Cephas Malele. În meciul din retur, FC Argeş s-a impus în Trivale, cu 2-1, reuşitele echipei noastre fiind semnate de acelaşi Cephas Malele.

Andrei Prepeliţă: „Tratăm fiecare meci doar la victorie!”
Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei noastre, le cere jucătorilor să trateze cu maximă seriozitate partida cu Politehnica Iaşi.

Tehnicianul îşi avertiză elevii să nu subestimeze adversarul, întrucât gruparea moldavă este în creştere de formă de la venirea lui Nicolo Napoli: „Ne aşteaptă un meci greu, chiar dacă Iaşiul ocupă ultima poziţie în clasament. De la venirea lui Nicolo Napoli au arătat o creştere, atât din punct de vedere fizic, cât şi ca joc tactic. I-am urmărit, îi mai urmărim… Mai avem trei zile până la meci şi vom face tot posibilul să câştigăm. Acum sunt foarte importante punctele. Este practic un alt campionat. De la 40 de puncte şi diferenţă de 15 faţă de ei, am ajuns la doar 7… Acum lucrurile s-au schimbat şi orice se poate întâmpla. Trebuie să fim la fel de concentraţi ca în campionatul regular şi vom avea de câştigat. Iaşiul a învins în ultimele două meciuri Viitorul şi Hermannstadt. Şi înaintea partidei din retur, am spus că vom avea un meci greu cu ei şi aşa a fost. Atunci veneam după o înfrângere, însă echipa s-a mobilizat şi am câştigat cu 2-1. La fel trebuie să facem şi acum. Să fim concentraţi, să avem spirit de echipă şi sunt sigur că vom câştiga meciul. Nu mă gândesc la câte puncte să facem în play-out, mă gândesc doar la următorul meci. Aşa am făcut şi în campionatul regular. Am luat meci cu meci şi cred că aşa trebuie procedat. Nu trebuie să ne gândim la câte puncte vom face, cu cine, pentru că fotbalul e imprevizibil… Vom trata fiecare meci la victorie. Acum ne gândim doar la cel cu Poli Iaşi, iar după aceea vom face calcule pentru cel cu Chindia”.

Ionuţ Năstăsie: „Va fi un joc de luptă”

Ionuţ Năstăsie îşi doreşte foarte mult ca FC Argeş să înceapă cu dreptul play-out-ul Ligii I. Mijlocaşul echipei noastre este convins că Politehnica Iaşi îşi va vinde foarte scump pielea în deplasarea de la Piteşti.
Năstăsie vrea ca gruparea din Trivale să termine sezonul pe un loc cât mai bun: „Va fi un meci greu, un joc de luptă, aşa cum vor fi toate cele nouă din acest play-out. Cei de la Poli Iaşi sunt într-o revenire de formă pentru că au câştigat trei din ultimele patru meciuri. Noi trebuie să câştigăm, să începem bine acest minicampionat şi să terminăm cât mai sus la finalul play-out-ului. Ne dorim să continuăm seria bună pe care am avut-o în returul campionatului. Atmosfera în cadrul lotului este foarte bună. Suntem un grup unit şi cred că acest lucru s-a văzut în rezultatele noastre. Dacă vom menţine aceeaşi linie, sunt sigur că nu vom avea probleme. Vom fi în continuare o familie, vom lua meciurile pas cu pas şi vom vedea la sfârşit unde vom fi. Dacă vom ajunge în postura de a juca barajul pentru cupele europene ar fi foarte bine”.