Prima finală pentru intrarea în play-off!

FC Argeş – Academica Clinceni, sâmbătă, ora 19.15, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport
Cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, FC Argeş are şansa de a urca pe locurile de play-off dacă se va impune în confruntarea de sâmbătă, de la ora 19.15, de pe propriul teren, cu Academica Clinceni.
Disputa de pe stadionul Nicolae Dobrin face parte din runda cu numărul 28 din Casa Liga 1 şi este aşteptată cu mult interes de microbiştii argeşeni. Înaintea acestui duel, cele două echipe sunt despărţite în clasament de doar un singur punct, Academica ocupând locul 6, cu 37 de puncte, adunate în 27 de runde, în timp ce FC Argeş se situează pe poziţia a 8-a a ierarhiei, cu 36 de puncte, la egalitate cu ocupanta locului 7, Chindia Târgovişte, care are cu un meci mai mult decât piteştenii. Cu o eventuală victorie, alb-violeţii îi pot depăşi în clasament pe ilfovenii şi pot lua o opţiune serioasă pentru a termina sezonul în partea superioară a clasamentului. Băieţii noştri sunt dornici de revanşă după ce în confruntarea din tur, Academica s-a impus la Clinceni, cu 1-0, printr-un gol reuşit de Andronic, în minutul 88.
Prepeliţă: „Să contracarăm jocul lor şi să dăm goluri!”
Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei FC Argeş, le cere jucătorilor săi să trateze cu maximă seriozitate această partidă care poate duce gruparea din Trivale în topul celor mai bune formaţii din Liga I.
Tehnicianul vrea ca elevii săi să fie concentraţi doar pe acest joc şi nu pe eventualele calcule pentru play-off: „Venim după un meci foarte solicitant la Dinamo, pe un teren greu, împotriva unei echipe care ne-a pus probleme. Principalul obiectiv a fost să ne recuperăm din punct de vedere fizic, iar în acelaşi timp să analizăm şi adversarul de sâmbătă. Încercăm să găsim soluţii pentru a contracara jocul lor şi pentru a da goluri. Nu văd acest meci ca pe o primă finală pentru intrarea în play-off, pentru că degeaba baţi în meciul cu Clinceni, dacă în celelalte două nu câştigi… Am ajuns în situaţia asta, suntem bucuroşi, dar să nu uităm de unde am plecat şi obiectivul pe care l-am avut. Băieţii trebuie să fie liniştiţi. Nu e nici o presiune pe umerii lor şi trebuie să joace cu încredere, cu mult entuziasm, aşa cum am făcut-o până acum, ca o echipă, iar după aceea rezultatul va fi consecinţa a ce vom face pe teren. Concentrarea trebuie să fie principalul factor în aceste meciuri care au mai rămas de disputat din acest retur de campionat. Nu trebuie să ne gândim prea mult la obiectiv. Am ajuns aici datorită meciurilor bune pe care le-am făcut, datorită rezultatelor pozitive. Mergem pe aceeaşi linie. Nu ne gândim ce va fi la final. Ne gândim doar la meciul cu Clinceniul. Îmi doresc ca la final să fim în primele şase, iar dacă nu vom reuşi, să avem puncte suficiente pentru a nu avea emoţii. Nu avem probleme de lot înaintea acestui meci. Toţi băieţii sunt ok pentru această partidă”.
# Ploile, o grijă în plus
Oficialul echipei noastre este cu ochii şi pe prognoza anunţată de meteorologi, vremea nefavorabilă din ultimele zile afectând programul de pregătire: „Marţi am făcut un antrenament de refacere, iar miercuri am avut posibilitatea să facem într-un balon, pe suprafaţă sintetică foarte bună. De joi vom intra din nou pe iarbă. Vremea este mai bună acum, nu a mai plouat de două zile şi sperăm să fie aşa până la meci”.
# Dornici de revanşă
Prepeliţă nu are amintiri plăcute de la partida din tur: „În tur am pierdut la Clinceni cu un gol luat în minutul 88. Atunci am făcut unele greşeli, iar jocul, greşeala aşteaptă. Acel meci a fost primul pentru mine în postura de antrenor. Am pierdut, dar şi atunci echipa a arătat bine… S-a jucat pe un teren greu, cu o întârziere de o zi din cauza ploilor. Îmi doresc să câştigăm sâmbătă”.
Robert Grecu: „Vom da totul pe teren!”
Mijlocaşul Robert Grecu nu se aşteaptă la o misiune uşoară în confruntarea de sâmbătă, cu Academica Clinceni.
Fotbalistul alb-violet îşi doreşte foarte mult ca FC Argeş să intre în play-off: „Vom avea un meci greu, un joc de luptă. Clinceniul a arătat foarte bine în acest campionat. Noi ne dorim să fim bine la ora partidei şi să luăm cele 3 puncte. În vestiar este o atmosferă bună după această serie de rezultate pozitive. Toţi jucătorii sunt încrezători şi ne dorim maximum. Suntem conştienţi de şansa pe care o avem de a intra în play-off. Ar fi un rezultat foarte mare pentru noi, mai ales că la începerea campionatului nimeni nu ne dădea vreo şansă. În aceste trei meciuri care au mai rămas din acest retur, vom da totul pe teren, iar la final, când se va trage linie, vom vedea unde suntem”.