Primăria Pitești nu poate finanța FC Argeș în Liga I!

Cu o jumătate de oră înainte de începerea meciului de miercuri după amiază dintre FC Argeș și Foresta Suceava, autoritățile locale au anunțat că nu mai pot sprijini financiar echipa alb-violetă în eventualitatea în care aceasta ar promova în Liga I. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către primarul Cornel Ionică și Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș.

Primarul Ionică a spus că Municipalitatea va căuta soluții pentru rezolvarea acestei probleme create de legile în vigoare: „Ne confruntăm cu o situaţie inacceptabilă, din punctul nostru de vedere care dă bătăi de cap multor primării din ţară. În condiţiile actuale, cu legea care e în vigoare, dacă echipa va reuşi promovarea în sezonul viitor, nu o vom mai putea finanţa, ca până acum. Ne-am angajat să facem tot ce e necesar ca FC Argeş să promoveze în primul eşalon, dar din păcate, legea nu ne permite. Trebuie să se modifice legislaţia, avem nevoie şi de avizul Consiliului Concurenţei. Soluţiile trebuie găsite la nivel de Parlament şi de Guvern. Noi am trimis situaţia actuală a clubului, pentru a se implica, tuturor decidenţilor, începând cu preşedintele României, Klaus Johannis, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ministrului Tineretului şi Sportului, deputaţilor de Argeş. În scurt timp, toţi primarii de reşedinţă de judeţ ne vom întâlni pentru a dezbate această problemă. Dacă nu se va găsi o soluţie, situaţia va fi gravă, în sensul că echipa nu va putea evolua în Liga I. Uitaţi-vă că şi alte judeţe mari se confruntă cu aceeaşi problemă. Iaşiul nu mai primeşte niciun leu de nicăieri, doar din drepturi de televiziune, Timişoara e în aceeaşi situaţie, primăria din Târgu Mureş nu mai finanţează nicio disciplină sportivă şi exemplele pot continua. Avem speranţe şi ne dorim enorm ca echipa să promoveze. Căutăm finanţatori, nu ne luăm mâna de pe echipa FC Argeş. Să se înţeleagă acest lucru. Consiliul Local a avizat finanţarea, dar acum a apărut această problemă care sperăm din tot sufletul să se rezolve. Nu ne temem de cheltuielile pe care le vom suporta dacă echipa va ajunge în primul eşalon. Atunci vor veni bani şi din drepturile de televiziune. Practic, cheltuielile noastre, ale Primăriei, vor fi ca şi acum, când echipa joacă în liga secundă. Diferenţa de bani va fi reprezentată de drepturile de televiziune. Aşteptăm un sponsor alături de noi. Vrem un finanţator serios, care îşi doreşte să fie alături de echipă, să se implice”.

# Viorel Ilinca a contestat clubul FC Argeș!
Edilul Piteștiului a vorbit și despre contestația depusă în instanță de secretarul general al AJF Argeș, Viorel Ilinca în numele celor de la FC Argeș 1953 care susțin că ei ar fi continuatorii FC Argeș deși lichidatorul judiciar Nicolae Enoiu a vândut autorităților locale palmaresul grupării din Trivale : ”Este o contestație semnată și depusă la mai multe instituții în numele celor de la FC Argeș 1953. E posibil așa ceva? Contești echipa FC Argeș care este a Piteștiului. Noi suntem trecători în funcțiile noastre. FC Argeș a adus performanță și multe bucurii în sufletele piteștenilor. Noi nu am făcut altceva decât să readucem echipa unde a fost. Și ne-am trezit contestați. Nu pot să cred! Este incorect față de piteșteni să contești FC Argeș care e acesta cu patrimoniul ei. Să nu mai vorbesc de patrimonii înstrăinate!. Măcar lasă-ne domne în pace cu FC Argeșul nostru, la-să Piteștiul în pace!. În ce calitate și cu ce contești tu?. Te gândești să vii cu echipa aia, să o dăm pe asta, să o aruncăm? . Unde sunt punctele tari care să susțină o contestație? Înțelegi orice, dar FC Argeș nu poate fi contestat. A fost, este și va fi FC Argeș!. Justiția e justiție, instanțele sunt instanțe și nu poți să știi pe unde ajungi în contencios. Nu trebuia să facă lucru acesta! Vorbim de o echipă privată, treaba lor. Dar ce legătură au cu FC Argeșul acesta pentru care chiar ne-am bătut să luăm brandul?. Prima dată era vorba de vreo 800.000 de euro când s-a sos la licitație. Am luat-o pe cât am luat-o și am zis să rupem pisica odată pentru totdeauna. Oamenii sunt foarte mulțumiți că am reșit să luăm brandul iar acum ne trezim contestați !. Nu ne-am gândit niciodată că vom contesta echipa FC Argeș, echipa Piteștiului și a Argeșului” a spus dezamăgit Cornel Ionică.

#”În această formă juridică nu putem promova”
Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie a clubului FC Argeș a susținut și el că este nevoie de schimbarea legislației actuale: „Eforturile făcute de Primăria Piteși pentru echipa de fotbal, le cunoaşteţi. De trei ani de zile, obiectivul este clar, să promovăm şi să readucem piteştenii pe stadion. Acesta este ţelul nostru şi nu ne abatem de la el. Legislaţia nu ne avantajează pentru că nu putem promova în această formă de organizare. Trebuie să schimbăm forma de organizare. Nu ne-am propus să băgăm bani în fotbal ca să jucăm la nesfârşit în liga a doua. Trebuie să ne implicăm şi politic, să apelăm la toate pârghiile, nu avem încotro. Trebuie să se clarifice situaţia cât mai repede pentru că în vară trebuie să înscriem echipa în liga secundă”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.