Primul duel cu Lupii galbeni

Astăzi se împlinesc 61 de ani de la primul meci cu Petrolul Ploiești. Petrolul era deja o echipă galonată a primei divizii, pe când Dinamo Pitești era o debutantă în Divizia A. Ilie Rădulescu scria în Ziarul Sportul următoarea cronică:

„Tactica adoptată de piteşteni pentru obţinerea unui rezultat de egalitate le-a reuşit. Deşi fotbaliştii Petrolului au dominat mai mult (raport de cornere: 17-3, la pauză 8-1), totuşi nu au reuşit învingă. Aceasta se datoreşte în primul rând atacanţilor, care nu au încercat poarta de la distanţă, iar pe de altă parte formei excepţionale a portarului oaspeţilor, Spiridon Niculescu. Ambele echipe au avut numeroase ocazii de a înscrie, însă au ratat copilăreşte. S-a tras afară sau în braţele portarilor). Gazdele au ratat prin Badea,  A. şi D. Munteanu, Dridea I şi Bontaş. Piteştenii au avut în Constantinescu, Lovin şi Corneanu pe cei mai periculoşi atacanţi. A fost un meci de uzură, în care ambele echipe au luptat pentru victorie. Brigada din Oradea, condusă de Dumitru Costa, a arbitrat corect şi autoritar.
Petrolul Ploiești: Ionescu – Pal, Fronea, Neacşu – D. Munteanu, M. Marcel – Badea, Tăbârcea (din min. 74 Bontaş), Dridea I, A. Munteanu, Bontaş (din min. 74 Dridea II)
Dinamo Pitești: Niculescu – Vulpeanu, Barbu, Haimovici – Florescu, Radu – Dima (din min. 58 Ghinea), Constantinescu, Lovin, Corneanu, Butnaru