Răzvan Burleanu dă asigurări că întrecerile se vor relua: ”Nu luăm în calcul înghețarea campionatelor”

”Îngheţarea campionatului a fost un scenariu adus în discuţie. Nu se justifică să luăm în calcul un asemenea scenariu, mai ales că avem sprijinul Guvernului pentru reluarea antrenamentelor şi a competiţiilor” – este declarația lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, prin care le dă încredere cluburilor, că întrecerile fotbalistice se vor relua în scurt timp. Discuțiile dintre FRF și autoritățile statului sunt avansate, au loc zilnic, iar la finalul lunii aprilie – începutul lunii mai, va fi aflat și verdictul final, cu privire la modul sub care se vor relua ligile inferioare.


#Urmează discuțiile cu cluburile

Din precizările lui Răzvan Burleanu, șansele ca întrecerile să înceapă în luna iunie, așa cum s-a speculat în ultimele săptămâni, sunt mari. Mai mult, în cursul săptămânii care urmează va avea loc o nouă discuție cu oficialii cluburilor din Liga 2 și Liga 3, pentru a pune la punct detalii cu privire la terminarea sezonului, disputarea etapelor rămase sau implementarea sistemului play-off / play-out. Însă, posibilitatea împărțirii ligii secunde în grupă campionat – grupă retrogradare este mai probabilă, întrucât timpul nu permite terminarea sezonului în formatul de la începutul sezonului sau ar fi nevoie de un ritm foarte alert, cu multe intermediare.


#”Nu vom avea capacitatea să finalizăm Liga 2 în formatul actual”

”Am discutat despre calendarul competiţional. La finalul săptămânii sper să finalizăm discuţiile cu MTS şi Ministerul Sănătăţii. Antrenamentele vor fi reluate cu foarte multe restricţii. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor din Liga 2 şi Liga 3. Sper să avem un plan bine definit până pe 10 mai. Nu vom avea capacitatea să finalizăm Liga 2 în formatul actual. Mai avem nevoie de 14 date pentru a termina competiţia. Ar însemna să joace două meciuri pe săptămână, ceea ce ar însemna foarte mult”, a declarat președintele Răzvan Burleanu, la Realitatea Plus.       sursa:Liga2.ro