Sancțiuni după scandalul de la meciul de fotbal feminin

În ședința din data de 27 martie 2024, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a analizat rapoartele de joc ale meciurilor de seniori disputate week-end-ul trecut.

Printre cele analizate a fost și cel completat de centralul Cătălin Ionuț Nanu, care a oficiat la partida de fotbal feminin FC Argeș – ACS Atletic Drobeta 7-0, meci care s-a lăsat cu scandal. La scorul de 4-0, echipa noastră a primit penalty, în urma unui fault în careu asupra Roxanei Gîngoe.

Decizia arbitrului nu a fost pe placul severinencelor, trei dintre acestea lovind-o cu pumnii și picioarele pe Roxana, care, în încercarea de a se apăra, a ripostat. „Centralul” a fost nevoit să le elimine pe cele patru jucătoare implicate în altercație, însă spiritele nu s-au calmat, ci s-au inflamat și mai rău din cauza protestelor vehemente ale antrenorului Daniel Ispas.

Tehnicianul Severinului nu a prins finalul meciului pe bancă, fiind eliminat după ce a primit două cartonașe galbene. Antrenorul Drobetei a refuzat în prima instanță sa iasă de pe teren, însă s-a conformat într-un final, după ce cavalerul fluierului i-a transmis capitanului echipei că va fluiera finalul partidei, dacă tehnicianul nu părăsește suprafața de joc în trei minute. După ce a ieși de pe teren, Ispas nu s-a potolit, ci a mers în spatele gardului, continuând să-l înjure ca la ușa cortului pe “central”.

Decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF

.

Comisia de Disciplină a decis suspendarea severinencelor Bianca Mincă, Gabriela Răducan și Mădălina Paraschiv pentru 3 etape și sancționarea cu amendă de 300 lei fiecare. De același tratament a avut parte și piteșteanca Roxana Gîngoe.

Cea mai drastică pedeapsă a primit-o antrenorul Daniel Ispas, tehnicianul Drobetei având de ispășit 3 etape de suspendare și de achitat o amendă de 500 lei.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds