Săndoi a condus primul antrenament la FC Argeş!

După o lună de vacanţă, FC Argeş şi-a reluat astăzi pregătirea pentru partea secundă a campionatului. Alb-violeţii s-au reunit la stadionul Nicolae Dobrin sub comanda principalului Emil Săndoi. La prima şedinţă de pregătire condusă de tehnicianul oltean au fost prezenţi 22 de jucători care au evoluat şi în prima parte a sezonului pentru echipa de fotbal a Piteştiului. Singurii absenţi motivaţi au fost mijlocaşii Andrei David şi Raul Costin care de săptămâna viitoare se vor alătura lotului.
Înainte de primul antrenament din acest an, a fost organizată şi o conferinţă de presă în care Săndoi şi-a prezentat colaboratorii cu care va lucra. Tehnicianul oltean va fi ajutat de secundul Vali Năstase, preparatorul fizic, Dan Didiţă şi antrenorul cu portarii, Dumitru Hotoboc. Primul antrenament a fost efectuat pe terenul sintetic al arenei din Trivale şi a fost unul de reacomodare la efort după această vacanţă de iarnă. Începând de astăzi, piteştenii îşi vor intensifica şedinţele de pregătire, urmând ca pe 23 ianuarie să intre în cantonament. În perioada precompetiţională, FC Argeş va disputa 7 meciuri de verificare cu echipe de liga a patra, a treia şi a doua, cei mai puternici parteneri de întrecere ai piteştenilor fiind Chindia Târgovişte şi Metaloglobus Bucureşti, colegele din eşalonul secund. Din cele şapte partide, cinci se vor disputa la Piteşti, iar celelalte două în deplasare.
#”Vrem să formăm o echipă competitivă”
Sandoi îşi doreşte în acest retur să facă din FC Argeş o echipă de temut iar în sezonul viitor să se lupte pentru promovarea în Liga I: „Am ţinut neapărat să fim şi noi în formaţie completă în această zi în care începe perioada de pregătire pentru partea a doua a sezonului. Toţi patru am venit cu sufletul deschis. Suntem conştienţi că nu va fi uşor pentru că FC Argeş a fost, este şi sperăm că va rămâne un brand în fotbalul românesc chiar dacă în momentul de faţă activează în liga secundă. Merite deosebite pentru regăsirea clubului FC Argeş chiar şi pe scena ligii a doua au organele locale care au reuşit să readucă acest brand pe scena fotbalului românesc. Începem o perioadă de pregătire. Avem şase săptămâni şi câteva zile la dispoziţie până la începerea campionatului. Echipa a avut evoluţii bune, poate chiar foarte bune în acest tur de campionat. Sperăm să continuăm şi noi cu aceleaşi rezultate, iar dacă se poate să le şi îmbunătăţim. Punctele se iau mai uşor în turul campionatului. Este o regulă nu numai în liga a doua, ci şi în liga I. Sunt convins că celelalte echipe se vor întări şi vor face sacrificii pentru a acumula cât mai multe puncte. Nu avem o misiune uşoră din acest punct de vedere. Am văzut echipa la câteva meciuri oficiale iar pe unii dintre jucători îi cunosc dinainte. Eu cred că sunt perspective frumoase la FC Argeş. Ne-am propus în acest retur de campionat să jucăm un fotbal frumos, să încercăm să aducem cât mai mulţi suporteri la stadion şi să formăm o echipă cât mai competitivă pentru campionatul următor care din punctul meu de vedere care va prezenta un interes deosebit datorită echipelor de tradiţie care vor promova. Fotbalul este pentru spectatori. În momentul în care avem spectatori în tribune, trebuie să avem şi calitate”.
#”Ne dorim jucători în toate compartimentele”
Principalul grupării din Trivale îşi doreşte să întărească lotul după ce va face o evaluare a potenţialului fotbaliştilor actuali: „Este prima zi a pregătirilor şi nu pot spune prea multe lucruri despre transferuri. Astăzi o să luăm pulsul, să vedem ce s-a întâmplat şi în această perioadă de vacanţă pentru că noi le dădusem un program jucătorilor. Până la urmă suntem în România şi mai pot fi scăpări. Sperăm să nu mai fie de acum încolo. Vrem să vedem de la ce nivel plecăm. În funcţie de asta, în perioada următoare să putem să ne desfăşurăm antrenamentele în condiţii optime. Sunt convins că cei din conducere ne vor pune totul la dispoziţie. Mai trebuie să mai avem şi puţină baftă cu vremea. Este stabilit programul pe aceste şase săptămâni. Vor fi şi unele jocuri amicale care în principal sunt planificate. Acolo pot să mai apară unele mici modificări. Obiectivul meu personal este să urcăm cât se poate de sus. Ne mai dorim câţiva jucători dar asta nu înseamnă că nu avem încredere deplină în fotbaliştii care sunt în momentul de faţă la FC Argeş. Dacă vom avea oportunităţi să mai aducem anumiţi jucători, câte unul în fiecare compartiment o vom face. Nu îi vom aduce doar de dragul de a-i aduce”.
#”Echipele pregătite fizic au câştig de cauză”
Tehnicianul grupării din Trivale le-a ,mulţumit predecesorilor săi care au pregătit echipa în ultimii ani, iar apoi a făcut o scurta analiză a meciurilor pe care le-a urmărit: „Vreau să le mulţumesc tuturor antrenorilor care s-au ocupat de destinele acestei echipe de la înfiinţare. Nicu Dică chiar a făcut nişte lucruri deosebite reuşind să promoveze echipa în liga a doua. Când eram antrenor la Chiajna am disputat un joc amical cu Piteştiul. Mie chiar mi-a plăcut foarte mult echipa din Piteşti la vremea respectivă. Şi din punct de vedere fizic, dar şi tehnico-tactic. Le-am mulţumit şi celor doi antrenori care au fost în turul campionatului. La început de sezon a fost impactul cu liga a doua. Era normal ca echipa să nu defileze aşa cum s-a întâmplat în liga a treia. E o diferenţă de valoare între adversarele pe care le întâlneşti. În vara anului trecut s-au făcut o serie de transferuri iar din punct de vedere al omogenităţii echipa a mai slăbit puţin şi era normal ca la început să fie o perioadă de căutări, iar după aceea, odată cu trecerea timpului să crească în valoare. Ultimele rezultate pe care echipa le-a obţinut au fost foarte bune. Am văzut o echipă foarte bine pregătită din punct de vedere fizic. Am văzut două meciuri acasă, unul cu Snagovul unde echipa a câştigat cu 1-0 şi unul cu ASU Timişoara în care echipa s-a impus cu 2-0. La meciul cu Timişoara am văzut o echipă FC Argeş care din minutul 30 s-a ridicat peste adversar ca nivel de joc, iar din minutul 60 până în minutul 90 din punct de vedere fizic şi-a dominat total adversarul. Pe final de campionat, echipele care stau foarte bine din punct de vedere fizic au câştig de cauză. Asta o să ne propunem şi noi de la a doua parte a sezonului”.
#Năstase: „Sunt bucuros că m-am întors acasă”
Secundul Vali Năstase era foarte fericit că s-a întors la clubul la care s-a format: „Am venit cu braţele deschise. Aici am început fotbalul mare şi m-am lansat ca jucător la echipe mari. Sunt bucuros că m-am întors acasă, la FC Argeş. Aici este şi casa mea. Sper să facem treabă bună împreună, să avem continuitate în rezultatele din turul campionatului. Avem mult de muncă şi nu ne va fi uşor. Asta este meseria noastră de antrenori, să îndrumăm jucătorii să joace cât mai bine, să avem un fotbal plăcut, să aducem lumea la stadion cum era odată pe vremuri. Îmi doresc să fim sănătoşi, să avem putere de muncă”.
#Didiţă: „Să readucem oamenii la stadion”
Dan Didiţă, preparatorul fizic a revenit la echipă după o absenţă de câteva luni: „Mă bucur pentru revenire. Îi mulţumesc domnului Emil Săndoi pentru încredere şi sper ca împreună cu jucătorii şi conducerea să construim un club puternic. Sper ca în scurt timp să obţinem şi performanţele care să îi readucă la stadion pe spectatori şi să-i mulţumească”.
#Hotoboc: „Returul va fi mai greu”
Dumitru Hotoboc, antrenorul cu portarii al echipei din Trivale se aşteaptă la un retur mult mai greu: „Din punctul meu de vedere returul va fi mult mai greu faţă de ce a fost în tur. Noi am demonstrat şi în turul campionatului că am format o echipă. S-a format o familie şi cred că în retur lucrurile se vor îmbunătăţi şi mai mult. Sper să continuăm pe aceeaşi linie şi să urcăm şi mai mult în clasament”.
#Şerban: „Vor avea tot sprijinul nostru”
Conducerea clubului are aşteptări mari de la staff-ul tehnic şi de la jucători: „Vreau să le mulţumesc celor patru pentru că se află astăzi alături de noi. Sunt oameni care au făcut performanţă în fotbalul românesc şi nu numai. Sunt oameni serioşi. Speranţele noastre sunt de mai bine chiar dacă noi am avut un sfârşit de tur de campionat foarte bun. Putem să spunem chiar extraordinar, cu rezultate bune. Ne dorim ca anul acesta să continuăm seria bună pe care am avut-o pe sfârşitul turului. Antrenorii sunt conectaţi 100% pentru perioada de pregătire. S-au pregătit atât jocurile amicale pe care le vom disputa în această perioadă precompetiţională. S-a pus la punct şi strategia pentru următorul sezon care va începe din vară. Eu i-am văzut supermotivaţi să facă mare performanţă aici. Vor avea din partea noastră tot sprijinul. În vom ajuta cu tot ce putem noi din punct de vedere administrativ. Le doresc succes!” a spus Dragoş Şerban, directorul executiv al clubului FC Argeş.

#Cotigă: „Obiectivul nostru este locul 3”
Căpitanul echipei George Cotigă are ambiţii mari în acest retur de campionat: „Îmi pare bine că ne-am reîntors la antrenamente. Era o perioadă cam lungă. Am stat cam mult în vacanţă şi aşteptam cu toţii să începem treaba. Vrem ca în acest nou an să continuăm parcursul din ultimele etape din tur şi cele două care s-a jucat deja din retur. Plecăm cu gândul de a atinge locul 3. Asta ne-am propus şi acesta este obiectivul nostru. Pentru acest lucru trebuie să muncim bine în perioada asta. Prima impresie lăsată de domnul Emil Săndoi este una plăcută. Ne bucurăm că a ajuns alături de noi şi sperăm să facem o treabă bună împreună. La vizita medicală am fost în regulă. Acum sper să stăm bine şi la testele fizice”.

Lotul prezent la reunire:
Portari: Tavi Popescu, Nicuşor Grecu, Alexandru Oprican.
Fundaşi: George Cotigă, Dorinel Oancea, Ionuţ Mihăiescu, Băgdan Vişa, Cătălin Stan, Dănuţ Şerbănică, Andrei Tofan.
Mijlocaşi: Alin Popa, Ionuţ Năstăsie, Ionuţ Şerban, Robert Grecu, Radu Bîrzan, Antonio Cruceru, Andrei Panait
Atacanţi: Vasile Buhăescu, Marius Albu, Cătălin Barbu, Costin Stoica, Andrei Nilă.

Programul echipei:
23 ianuarie – 2 februarie: Cantonament la IATSA
25 ianuarie – FC Argeş – Unirea Bascov(Liga a IV-a)
1 februarie – FC Argeş – Academia Rapid(Liga a IV-a)
7 februarie – FC Argeş – Chindia Târgovişte
28 ianuarie – FC Argeş – FC Aninoasa(Liga a III-a)
10 februarie – FC Argeş – Petrolul Ploieşti(Liga a III-a)
14 februarie – Metaloglobus Bucureşti – FC Argeş
17 februarie – Popeşti Leordeni (Liga a III-a) – FC Argeş

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.