Se lansează cartea ”FC Argeș, primul club de fotbal din România postbelică(1953-2021)”

Scriitorul și istoricul Sevastian Tudor va scoate pe piață o nouă carte despre clubul nostru. Lansarea cărții ”FC Argeș, primul club de fotbal din România postbelică(1953-2021)” va avea loc miercuri, 24 august 2022, de la ora 11.30, la Muzeul Județean Argeș.

Este a patra carte pe care fostul director al Teatrului Alexandru Davila o dedică clubului nostru. La eveniment și-au anunțat prezența oameni din lumea fotbalului, fostele glorii alb-violete, o parte dintre cei care au condus FC Argeș de-a lungul timpului, dar și reprezentanții mass-media. Cartea va costa 40 lei și va fi pusă în vânzare miercuri, 24 august, la ora 18.00, la Fan Shop FC Argeș, situat la parterul Casei Cărții, în prezența autorului care va oferi și o sesiune de autografe.

Cartea cuprinde 488 de pagini și are 53 de titluri, începând cu echipa Sporting Club și continuând cu Dinamo Pitești, pornind din Divizia C, Divizia B și până în Divizia A.

Urmează etapele parcurse până la înființarea primului club de fotbal din România, 1968, cele două titluri de campioană a României, 1972 și 1979, momente pe plan internațional.

Sunt evidențiate succesele cu Real Madrid și Valencia, meciul cu Nottingham Forest.

Mai sunt evidențiate și succesele din campionatul intern, dar mai ales, contribuția Centrului de Juniori la aceste succese. FC Argeș a fost o forță în România datorită jucătorilor crescuți aici, a înțelegerii între jucători, a aportului pe care l-au dat autoritățile locale.

Sunt amintite și greutățile pe care le-a avut FC Argeș, în ligile inferioare, precum și contribuția pe care a avut-o FC Argeș 1953 la readucerea spectatorilor în tribune.

Cartea mai cuprinde și jucătorii care au evoluat la FC Argeș, antrenorii, conducătorii de club și meciurile internaționale pe care le-a jucat echipa.

Un capitol important îl reprezintă amintirile jucătorilor, întâmplări etc. de-a lungul timpului.

Fotografiile jucătorilor reprezintă un capitol special care vor face deliciul cititorilor.

Cartea mai cuprinde statistici, comentarii, portrete ale jucătorilor emblematici ai FC Argeș, în frunte cu: Dobrin, C. Radu I, Olteanu, Pigulea, Ivan II, M. Radu II, M. Zamfir, Ion Barbu, V. Moiceanu, C. Stancu, Ilie Bărbulescu etc.