Spectacol fotbalistic în memoria lui Nicolae Dobrin

Spectacol fotbalistic în memoria lui Nicolae Dobrin
Finala Legendelor, un show grandios!

Stadionul Nicolae Dobrin a găzduit duminică seară Finala Legendelor, un meci demonstrativ între cei mai buni jucători pe care i-a avut FC Argeş în 1998 şi cei mai valoroşi fotbalişti legitimaţi la Dinamo în 2000. Evenimentul a fost organizat de SR Consulting, firma lui Sorin Radu, component al echipei FC Argeş 1998, promotorul Adrian Troscenco, Primăria Piteşti şi clubul FC Argeş.
Finala Legendelor a fost organizată în memoria lui Nicolae Dobrin, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, care în acest an ar fi împlinit 70 de ani. Evenimentul a fost unul menit să marcheze şi 38 de ani de la celebrul meci Dinamo – FC Argeş 3-4, una dintre cele mai frumoase partide din istoria fotbalului românesc, în urma căruia FC Argeş a cucerit al doilea titlu de campioană.

# Mutu rămâne un artist al balonului
Partida de old-boys s-a încheiat 4-4 şi a fost la fel de frumoasă ca cea din urmă cu aproape 40 de ani. La acest meci demonstrativ a fost prezent şi Adrian Mutu, actualul director general de la Dinamo, care a evoluat pentru ambele formaţii. Briliantul a făcut show pe teren reuşind să marcheze două goluri, câte unul pentru fiecare echipă. Pe lângă cele două goluri marcate, Mutu şi-a trecut în cont şi câteva ”artificii tehnice care au făcut deliciul celor 2.000 de spectatori prezenţi la această partidă. Pe teren a fost prezent şi Nicolae Dică, antrenorul celor de la FCSB. Tehnicianul roş-albaştrilor a fost într-o formă fizică de invidiat, reuşind să marcheze un gol pentru FC Argeş. Jean Barbu şi-a demonstrat valoarea şi la acest meci. Chiar dacă nu a reuşit să înscrie, „Cobra din Trivale” s-a remarcat prin acurateţea paselor şi centrărilor adresate colegilor săi. Vasile Popa a fost şi de această dată fundaşul de fier al lui FC Argeş. Constantin Schumacher a fost şi în acest meci magicianul de la mijlocul terenului, mijlocaşul de creaţie al grupării din Trivale reuşind să înscrie un gol cu o execuţie de toată frumuseţea de la aproape 35 de metri!.

# Florentin Petre, în mare formă
Giani Kiriţă şi Florin Prunea au avut şi ei o mare contribuţie la acest regal fotbalistic. Cele două glorii dinamoviste s-au dat în spectacol pe teren şi au încercat să-i oprească pe jucătorii alb-violeţi prin diferite metode care mai de care mai hilare. Florentin Petre, micuţul mijlocaş al celor de la Dinamo şi-a arătat clasa şi în această partidă, viteza sa şi controlul aproape perfect al balonului destabilizând în mai multe rânduri defensiva piteşteană. Centralul Ion Danciu din Petroşani nu a mai fost la fel de intransigent ca pe vremea în care era în activitate şi a închis ochii la faulturile grosolane ale bucureştenilor.

# Fostele glorii, premiate
În tribuna oficială a stadionului Nicolae Dobrin au fost prezenţi şi jucătorii de legendă ai echipei FC Argeş care în sezonul 1978-1979 au adus Piteştiului cel de-al doilea titlu de campioană. Mihai Zanfir, Telu Stancu, Petre Ivan, Doru Toma, Gheorghe Chivescu, Radu II, Radu III, Andrei Speriatu, Viorel Moiceanu, Viorel Turcu, Stelică Badea şi Nelu Cârstea, fratele regretatului Constantin Cârstea au fost premiaţi de organizatori şi de Gica Dobrin cu tricouri personalizate cu sigla acestui eveniment, dar şi cu tichete de cumpărături oferite de Carrefour România, unul dintre sponsorii evenimentului.

Tricou personalizat şi minge cu autografe pentru Cornel Ionică
Primarul Piteştiului, Cornel Ionică a primit din partea organizatorilor un tricou personalizat, cu numele Ionică imprimat pe spate. Edilul a mai primit din partea conducerii clubului FC Argeş o minge cu autografele tuturor jucătorilor prezenţi la acest eveniment. Înainte de meci, fostele glorii de la FC Argeş au mers la cimitirul Sfîntu Gheorghe şi au depus coroane de flori la mormintele lui Constantin Cârstea, Constantin Stroe, Bebe Barbu, Leonte Ianovschi şi Nicolae Dobrin, după care au mers la stadion pentru a pregăti partida. Foştii mari fotbalişti alb-violeţi au avut timp şi de un tenis de picior în sala de forţă a clubului din Trivale. Lovitura de începere a partidei a fost dată de doamna Gica Dobrin, soţia Prinţului din Trivale. AJF Argeş a premiat-o pe arbitra Cristina Dorcioman care cu ocazia acestui meci demonstrativ s-a retras din activitate.

# Mutu: „O plăcere să mă văd cu foştii colegi”
Adrian Mutu: „M-am revăzut cu colegii după foarte mulţi ani. Mi-a făcut mare plăcere să mă văd cu ei şi să depănăm amintiri. Am jucat o repriză la FC Argeş şi una la Dinamo. A fost un moment emoţionant înainte de meci când am mers cu coroane la mormântul lui nea Gicu Dobrin, domnul Stroe, domnul Cârstea. Am vrut să aducem şi noi un omagiu acestor trei personalităţi ale Piteştiului. Sper ca performanţa Argeşului din 1998 să fie egalată şi chiar depăşită. Argeşul de atunci a avut rezultate foarte bune. Sper ca prin renaşterea lui FC Argeş să se obţină şi rezultatele pe care ni le dorim cu toţii”.

# Kiriţă: „FC Argeş un adversar redutabil”
Giani Kiriţă: „Am venit la Piteşti să ne distrăm iar publicul argeşean a avut ocazia să vadă fotbalişti adevăraţi. Suntem o generaţie frumoasă, o generaţie de excepţie, cu multe trofee câştigate. FC Argeş a fost pentru noi un adversar redutabil. Ce meciuri aveam cu ei!. Sunt prieten cu mulţi jucători de la FC Argeş. Ne respectăm reciproc şi vom veni de fiecare dată la Piteşti cu mare plăcere”.

# Prunea: „Felicit organizatorii pentru iniţiativă”
Florin Prunea: „Am răspuns cu mare plăcere invitaţiei organizatorilor de a participa la acest meci în memoria lui nea Gicu Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai României din toate timpurile. L-am apreciat foarte mult şi pot spune că nea Gicu Dobrin a fost un exemplu şi un idol pentru mine. A fost o ocazie bună de a mă revedea cu foştii colegi de la Dinamo, dar şi cu jucătorii de la FC Argeş. Am mulţi prieteni la Piteşti. Felicit organizatorii pentru această iniţiativă şi sper să se mai organizeze astfel de evenimente şi de acum încolo. De câte ori vom fi chemaţi, vom răspunde prezent invitaţiei cu cea mai mare plăcere”.

FC Argeş 1998 – Dinamo 2000 4-4
Au marcat: Mutu, Schumacher, Dică, Bilaşco / Florin Petre (2), Mutu, Iftodi.

FC ARGEŞ 1998: 1 Bogdan Argeş Vintilă, 1 Dani Coman, 5 Vasile Popa, 6 Cornel Cristescu, 3 Emil Săndoi, 4+1 Alin Chiţa, 15 Marius Radu, 18. Paul Ciobanu, 13. Nicolae Diţă, 16. Remus Gâlmencea, 4. Vali Năstase, 7. Cristi Bălaşa, 20. Constantin Schumacher, 8. Iulian Crivac, 22.Nicolae Dică, 25.Rică Neaga, 26.Adrian Dulcea, 10.Adrian Mutu, 11.Jean Barbu, 19.Marian Jilăveanu, 9.Sică Bârdeş, 26.Marius Bilaşco. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

DINAMO 2000: 1.Florin Prunea, 15. Daniel Florea, 6.Liviu Ciobotariu, 4. Vali Năstase, 16.Adi Iordache, 5. Daniel Iftodi, 18.Andrei Mărgăritescu, 8.Florentin Petre, 3.Giani Kiriţă , 10.Ionel Danciulescu, 10. Adrian Mutu, 24. Ovidiu Tâlvan, 7.Marius Priseceanu, 20. Iulian Tameş. Antrenor: Cornel Ţălnar.
Arbitru: Ion Danciu din Petroșani.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.