3,5% pentru FC Argeș

 

 

 

 

 

 

Despre 3,5% (fost 2%)

 

Dacă echipa de la social media ar fi crezut că donați și si-ar fi dat osteneala să promoveze asta s-ar fi strâns ceva banuti, dar , deh ….

 

Este aceasta o donație? Nu. E strict alegerea ta legat de modul în care să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului în cursul anului 2022, ca impozit pe veniturile obținute. În cazul în care nu alegi să susții o organizație anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat sau va fi redistribuită după criterii netransparente. Și pentru anul 2023 toate organizațiile pot beneficia de 3,5% în loc de 2%!

Mă costă ceva? Îmi vor fi imputați bani din salariu? Nu, să redirecționezi 3,5% din impozit nu te costă nimic. E o facilitate fiscală (definită legal de art. 84, alin. 2 din Legea 571/2003) pe care statul ți-o oferă ție, ca și contribuabil, cu scopul de a susține asociațiile non profit pe care le dorești. Iar aici intră și ACSC FC Argeș, înregistrată ca asociație sportivă.

Ce trebuie să fac? Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul fiscal 230 cu datele tale personale, iar de restul ne vom ocupa noi.

Am nevoie de vreun alt document de la locul de muncă? Nu, nu e nevoie să atașezi adeverințe sau alt gen de documente de la locul sau locurile de muncă la care ai fost angajat. Inspectorii fiscali vor calcula sumele ce urmează să revină asociației noastre, în baza declarațiilor fiscale depuse de fiecare angajator la ANAF pe parcursul anului trecut.

Cum beneficiază clubul de pe urma formularului completat de mine? Reprezentanții asociației noastre centralizează formularele lunar și le depun la Administrațiile Financiare de care aparține fiecare dintre cei care au ales să redirecționeze cei 3,5% către noi. Serviciul fiscal calculează apoi suma ce trebuie direcționată către ACSC FC Argeș și efectuează plata, prin Trezorerie, în termen de 90 de zile de la depunerea declarațiilor.

Completează și trimite

Unde pot găsi formularul 230? Poți descărca formularul 230 de aici  și să completezi datele tale personale în secțiunea I (de mână, cu majuscule) și să semnezi în partea de jos, la Semnătura contribuabilului. De asemenea mai trebuie doar să completezi cu datele tale personale și să împuternicești reprezentantul clubului nostru să depună în numele tău formularul 230 la Administrația Financiară de care aparții. Asta e tot! Îți mulțumim, în modul acesta simplu ne-ai ajutat foarte mult! Completează formularul, îl trimiți pe mail la contact@argesfc.ro și noi te vom contacta să ne semenzi ulterior și împuternicirea să putem depune documentele în numele tău.  

Întrebări frecvente

Nu pot face totul online? 

Sigur, ne poți trimite formularul și împuternicirea completate și scanate la adresa de e-mail contact@argesfc.ro. Noi ne vom ocupa ca ea să fie depusă la Administrația Financiară de care aparții.

Care e Administrația Financiară de care aparțin? Pot trimite eu direct formularul? 

Sigur, găsești aici o listă cu adresele serviciilor fiscale din întreaga țară. În funcție de domiciliul din cartea de identitate poți identifica Administrația Financiară de care aparții. Tot ce trebuie să faci este să descarci de aici formularul 230 , să îl completezi și să îl trimiți printr-o scrisoare cu recomandare de primire pe adresa serviciului fiscal la care ești arondat. Dacă ai semnătură electronică, poți urma procesul online în Spațiul Privat Virtual pus la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF.

Care este data limită până la care se pot depune formularele? 

Momentan termenul limită este de 25 mai 2023. În cazul în care dorești să ne trimiți formularul prin poștă te rugăm să o faci până cel târziu pe 1 mai 2023, astfel încât să putem avea suficient timp pentru a procesa toate formularele și a le depune la Administrațiile Financiare.

Îmi puteți confirma că ați primit banii de la mine, dacă am completat formularul? 

Nu, din păcate beneficiarii sumelor obținute prin redirecționarea celor 3,5% din impozit nu pot obține informații cu privire la identitatea persoanelor care fac redirecționarea.  Teoretic viramentul banilor se face în termen de maxim 90 de zile de la depunerea formularelor la Administrațiile Financiare. Dacă dorești să ne anunți că ai depus formularul trimite-ne un mail la contact@argesfc.ro.

ANAF mi-a trimis o scrisoare în care mă anunță că am cerut redirecționarea a 3,5% din impozitul pe veniturile mele. Ce trebuie să fac? 

Nu trebuie să faci nimic. Aceste scrisori sunt trimise tuturor contribuabililor ce nu depun personal formularul 230 la ANAF, ci prin reprezentanții beneficiarilor, în baza unor borderouri. Datorită fraudelor din anii trecuți statul dorește să verifice datele ONG-ului beneficiar înscris în formularul depus în numele tău. Dacă ele corespund cu cele ale asociației noastre (vezi mai jos), atunci nu trebuie să faci nimic, nu trebuie să răspunzi la acea scrisoare.

Sau poți face pur și simplu donații pentru:

ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV CAMPIONII FOTBAL CLUB ARGES

CUI  RO 41286997

Cont bancar (IBAN): RO28BRDE030SV01219560300

Piteşti, str.VICTORIEI, nr.24, cod poştal : 110017

Ce susțin prin contribuția mea?

FC Argeș este primul FC postbelic din România, organizat asa încă din 1964. Poți afla mai multe despre noi pe la secțiunea „Istoria FC Argeș”.

Orice sprijin, oricât de mic, pentru noi contează enorm.  Poți susține dezvoltarea unui club diferit de fotbal, bazat pe transparență, corectitudine și respect față de suporteri și comunitate. Și, în plus, nu te costă nimic! 😊

Îți mulțumim.