Tofan: ”Ne dorim foarte mult să promovăm”

Andrei Tofan este unul dintre cei mai constanți fotbaliști de la FC Argeș. Fundașul echipei noastre a fost o prezență constantă la gruparea din Trivale, atât în mandatul lui Nicolae Dică, cât și de la revenirea lui Ionuț Badea la Pitești. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani se află acasă, alături de familie și este nerăbdător să se reia campionatul.
Tofan își dorește foarte mult ca FC Argeș să revină în Liga I, acolo unde îi este locul. Jucătorul alb-violet este convins că după terminarea pandemiei de COVID-19, oamenii vor prețui mai mult sportul și vor reveni în număr destul de mare pe stadioane și în sălile de sport. Într-un interviu acordat cotidianului Curierul zilei, fotbalistul echipei noastre a povestit cum decurge pregătirea în această perioadă de izolare, cu ce își ocupă timpul și care sunt obiectivele echipei după reluarea campionatului.

#”Antrenamente în curtea casei și alergări pe baraj”
Cum te descurci în perioada asta?
-Mă descurc destul de bine. Stau acasă cu familia, fac antrenamente, mă uit la filme să mai treacă timpul…Nu prea eram eu cu filmele, dar nu am ce să fac. Aveam o viață activă și eram obișnuit să fac mișcare zilnic.
Cât crezi că va mai dura această nebunie cauzată de pandemia de COVID 19?
-Nu știu, dar sper să se termine cât mai repede și să ne reluăm pregătirea. Suntem toți nerăbdători, vorbim zilnic pe grupul de Whats App. Ne dorim foarte mult să promovăm în Liga I și vom face tot posibilul să îndeplinim obiectivul. Concret, cred că nimeni nu știe când se va termina această .
Unde ești izolat?
-Sunt acasă, la Budeasa. Stau la casă și am avantajul că am curte. Pot să fac mișcare. Mai merg pe baraj și alerg. Mă mai ajută și prietena mea cu antrenamentele. Avem programe individuale de antrenamente date de staff-ul tehnic și încercăm să le facem cât mai bine.

#”Suntem nerăbdători să începem pregătirea”
Te gândeai vreodată că vei trăi asemenea momente?
-Nu!. Îmi mai povestea tatăl meu despre anumite timpuri în care libertatea de mișcare a fost restricționată, însă nu credeam să le trăiesc pe pielea mea, cum se spune. Trebuie să fim tari și să depășim această perioadă.
Colegii tăi ce spun de această perioadă?
-Vorbesc zilnic cu ei și îmi spun că s-au plictisit de stat în casă. Sunt nerăbdători să ne revedem și să începem pregătirea. Și ei sunt optimiști. Sunt sigur că dacă vom respecta restricțiile impuse de autorități, răspândirea virusului se va diminua mult.

#”Varianta ideală este cu play-off și play-out”
De cât timp aveți nevoie să reveniți la parametri optimi?
-Cred că este nevoie de o pregătire fizică timp de o lună. Antrenamentele pe care le facem noi acasă, nu se compară cu pregătirea pe care o facem centralizat, la stadion. Acolo avem aparate, sală de forță, bazin…Plus că putem lucra tehnico-tactic…
Care crezi că ar fi varianta ideală de reluare a campionatului? Se vorbește de un sistem cu play-off și play-out…
-Din punctul meu de vedere, varianta ideală ar fi cu play-off și play-out. În play-off să fie 8 echipe și 7 meciuri de care pe care!. Cine e mai bun să le câștige și să promoveze în Liga I!. Nu cred că se va merge pe varianta să se joace toate meciurile care au mai rămas de jucat. Ar mai fi încă 14 meciuri, iar dacă am începe campionatul pe 1 iunie, tot ne-am duce până spre finalul lunii august. S-ar intercala cu meciurile din sezonul viitor…
După terminarea pandemiei de coronavirus, crezi că lumea va prețui mai mult fotbalul și sportul?
-Da!. Sunt sigur de acest lucru!. O să vedeți câți oameni vor ieși la plimbare, prin parcuri. Oamenii vor avea chef să facă mișcare și vor ieși foarte mulți din casă după ce se vor ridica restricțiile care sunt acum în vigoare. Vor prețui mai mult sportul și fotbalul!. Sunt sigur că vom juca cu stadionul plin!.