Tot mai aproape de barajul pentru cupele europene!

FC Argeş – FC Voluntari 3-0(1-0) Au marcat: Dumitru 24′, Drăghici 84′, Malele 90′
FC Argeș și-a asigurat în mare parte rămânerea în Liga I și în sezonul viitor după ce a câștigat cu 3-0, confruntarea de joi după – amiază, de pe propriul teren, cu FC Voluntari. Piteștenii mai au nevoie de doar un singur punct în ultimele trei etape pentru a rămâne și matematic pe prima scenă fotbalistică a țării. Foto: Gabriela Neacșu
Alb-violeții au început bine meciul și puteau deschide scorul după 11 minute prin Honciu, însă șutul mijlocașului a ocolit de puțin poarta lui Rîmniceanu. Replica ilfovenilor a venit câteva minute mai târziu, însă Greab a fost la post și a respins în corner șutul lui Betancor. FC Argeș a deschis scorul la jumătatea primului mitan prin Cristi Dumitru care a trimis în plasă din interiorul careului centrarea lui Malele. Argeșenii își puteau dubla avantajul pe tabelă până la pauză, însă șutul lui Honciu nu a prins cadrul porții. După revenirea de la cabine, piteștenii au încercat să dea lovitura pe contraatac iar această tactică avea să-și arate roadele spre finalul partidei. Nou-intratul Drăghici a adus liniștea în tabăra piteșteană după ce a trimis în plasă, din fața porții, mingea șutată de Tofan care lovise transversala. Cephas Malele a închis tabela în ultimul minut al timpului regulamentar după ce l-a executat cu sânge rece pe portarul Rîmniceanu ieșit în întâmpinare. Cu această victorie, FC Argeș și-a consolidat poziția a doua în play-out, cu o zestre de 31 de puncte. Argeșenii sunt la trei lungimi în spatele liderului Chindia Târgoviște, echipă pe care au mari șanse să o întâlnească la barajul pentru prezența în Conference League. Datorită eșecului de la Pitești, FC Voluntari a căzut pe locul 14, cu 23 de puncte, poziție de baraj, iar finalul acestui play-out se anunță unul dramatic pentru ilfoveni. Următorul meci al echipei noastre este programat duminică, 9 mai, de la ora 16.30, în deplasare, cu Viitorul Constanța.
Caseta tehnică:
FC Argeş: Greab – Tofan, Turda, Boldor, Muşat(min.70 Năstăsie) – Meza Colli, Şerban – Grecu(min.76 Drăghici), Honciu(min.76 Deslandes), Dumitru(min.62 De Jonghe) – Malele.
Rezerve neutilizate: Micle, Leca, Maes, Mediop, Teles.
Antrenori: Andrei Prepeliţă și Mihăiță Ianovschi.
FC Voluntari: Râmniceanu – Balaur, Tamaş, Satli – Costin(min.46 Pesic), Tavares(min.46 Gheorghe), Droppa, Ivanov(min.59 Lopes), Briceag (min.28 Vlad) – Betancor, Ilie(min.28 Mailat).
Rezerve neutilizate: Rodriguez, Achim, Ricardinho, Angelov.
Antrenor: Bogdan Andone.
Cartonașe galbene: Grecu, Malele.
Arbitru: Horia Mladinovici
Asistent 1: Marius Marchidanu
Asistent 2: Mihăiță Necula
Arbitru de rezervă: Andrei Antonie
Observator joc: Romulus Gabor
Observator arbitri: Sorin Boca