Turda: ”Tradiția și suporterii ne obligă să ajungem în Liga I”!

Fundașul lui FC Argeș, Grigore Turda așteap­tă cu mare nerăbdare reluarea campiona­tului. Fotbalistul alb-violet este om de bază în angrenajul echipei pregătite de antrenorul Ionuț Badea iar evoluțiile sale au dat siguranță axului central al defensivei grupării din Trivale. Jucătorul în vârstă de 23 de ani, născut la Sighetul Marmației, a bifat în această ediție de campionat 14 partide, după ce în sezonul trecut fusese aproape integralist, bifând 32 de meciuri cu evoluții bune spre foarte bune.
Turda este convins că FC Argeș are în acest an mari șanse de promovare având în vedere poziția pe care echipa o ocupă în clasament. Fotbalistul alb-violet este adeptul continuării sezonului cu meciuri mai puține, dar cu o intensitate maximă. Într-un interviu acordat cotidianului Curierul zilei, fundașul alb-violet a vorbit despre perioada de izolare, formatul competiției și obiectivul echipei. După 24 de etape, FC Argeș ocupă locul 4, cu 38 de puncte, cu unul mai puțin decât CS Mioveni, ocupanta locului 2, poziție direct promovabilă în Liga I.


#”Sunt norocos că stau la casă”


Cum te descurci în această perioadă?
– Destul de greu, pentru că noi, sportivii, suntem obișnuiți cu mișcarea și cu un anumit ritm de viață. Niciodată nu am avut o perioadă destul de lungă de pauză, ca acum. Trebuie să rămânem optimiști ca să depășim această perioadă grea care ne-a schimbat stilul de viață și lucrurile cotidiene pe care eram obișnuiți să le facem.
Unde ești izolat?
– Sunt acasă, la Săpânța, în Maramureș. Stau cu familia și chiar pot spune că sunt norocos că nu stau la bloc unde e un chin!. Pot să alerg prin curte și pot să îmi fac programul de pregătire dat de staff.
Cât timp crezi că vor mai dura restricțiile impuse de autorități?
-Eu sper să nu mai dureze mult și pe 16 mai, așa cum se preconizează, să ieșim din această stare de urgență. Îmi doresc să începem cât mai repede antrenamentele pentru a putea încheia sezonul pe care l-am început.


#”Am crezut că această răceală trece într-o săptămână”


Credeai vreodată că se va ajunge să nu mai putem ieși din casă decât cu hârtii?
– Nu mă gândeam niciodată la așa ceva, dar când am văzut că s-a instituit stare de urgență, am început să conștientizez cât de gravă este situația. S-au luat asemenea măsuri pentru a se evita un posibil dezastru ca în alte țări.
La ce te-ai gândit când ai auzit pentru prima dată de coronavirus?
– Ca toată lumea, am crezut că este vorba de o răceală mai puternică!. Am crezut că stăm acasă o săptămână și apoi va trece. Chiar m-am gândit că pot sta și eu acasă 2-3 zile acasă alături de familie, pentru că ajung destul de rar în Maramureș. Dar nu a fost deloc așa și vom sta în casă două luni.
Cu ce îți ocupi timpul liber?
– În afară de antrenamente, îl mai ajut pe tatăl meu la treburile de prin curte. Mă mai uit la seriale. Filmul preferat este Casa de Papel. La bucătărie nu prea mă bag pentru că mama mă răsfață cu multe bunătăți.


#”Avem o echipă echilibrată”


Cum vezi tu reluarea campionatului? Care crezi că ar fi varianta ideală?
– Cred că cea mai bună variantă ar fi cea cu play-off și cu play-out. Un play-off cu 8 echipe va oferi meciuri foarte echilibrate și aprig disputate, pentru că multe echipe au șanse la primele trei locuri. Din punctul meu de vedere, acest sezon ar trebui să continue cu meciuri mai puține. Cu o vacanță scurtă și campionatul viitor ar putea începe la timp.
Obiectivul rămâne tot promovarea?
– Obiectivul meu personal și al grupului rămâne tot promovarea. Acum suntem mai aproape ca în sezonul trecut de Liga I. Avem o echipă echilibrată pe fiecare compartiment. Cei care am jucat anul trecut am acumulat mai multă experiență, iar nou-veniții au jucat la un nivel superior. Cred că acum ar fi cel mai bun moment să promovăm.
Ce ar însemna pentru tine să joci în Liga I?
– Un vis devenit realitate!. M-am atașat foarte mult de acest club și de oamenii de aici după experiența neplăcută pe care am avut-o în vară la Sepsi Sfântu Gheorghe. Orașul merită să aibă echipă în prima ligă. Tradiția și suporterii pe care îi avem ne obligă să ajungem în Liga I.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds