La doar 1 punct de podium!

FC Argeş-Universitatea Cluj 2-1(2-0)
Au marcat: Buhăescu (min.8), Panait(min.22) / Goga(min.90+2)

FC Argeş a câştigat meritat cel mai important meci de până acum din acest tur de capionat. Echipa noastră s-a impus luni seară, cu 2-1, în disputa cu U Cluj, de pe stadionul Nicolae Dobrin şi s-a apropiat la doar un punct de podiumul ligii secunde.
Derbyul orgoliilor a fost câştigat mult mai clar decât o arată scorul de către argeşeni, care, în afară de cele două goluri marcate şi-au mai trecut în cont încă două mari ocazii de gol. Alb-violeţii au deschis scorul destul de repede prin Buhăescu care a finalizat cu o lovitură imparabilă de cap centrarea de manual a lui Ionuţ Şerban. Piteştenii şi-au dublat avantajul la jumătatea primei reprize prin Panait care a urcat în careu la o fază fixă şi l-a învins pe portarul Dur-Bozoancă pentru a doua oară. Alb-violeţii puteau închide meciul până la pauză, însă Buhăescu, vârful de lance al echipei noastre, şi-a pierdut sângele rece când a rămas faţă în faţă cu gooal-keperul ardelenilor şi a tras în acesta. După revenirea de la cabine, antrenorul ardelenilor i-a introdus în teren pe experimentaţii Dorin Goga, Gabriel Giurgiu şi Ursu pentru a creşte forţa ofensivă a echipei sale care până atunci fusese ca şi inexistentă. Mutările făcute de tehnicianul „şepcilor roşii” nu au avut efect în teren pentru că tot FC Argeş a fost echipa mai periculoasă. Mijlocaşul Andrei Tofan a avut şi el şansa de a face 3-0, însă, singur cu portarul clujenilor, a trimis peste transversală. Ardelenii au reuşit să reducă din handicap în minutele de prelungire ale partidei. Scăpat din marcaj de către Dănuţ Şerbănică, Dorin Goga a trimis cu capul în plasă, din interiorul careului şi a reaprins astfel speranţele oficialilor ardeleni de a pleca cu un punct de la Piteşti. Era prea târziu însă pentru că centralul Florin Andrei a fluierat finalul partidei, una dominată clar de echipa din Trivale. Prin ceea ce au arătat alb-violeţii în această seară în teren, se poate spune că FC Argeş a făcut cel mai bun meci din acest tur de campionat. Antrenorul Emil Săndoi şi-a aşezat foarte bine echipa în teren, tranziţia în cele trei compartimente a mers precum ritmul unui ceas elveţian, iar prin marcajul făcut la sânge, piteştenii nu le-au dat nici o şansă adversarilor.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Ureche – Turda, Vişa, Hreniuc – Tofan, Panait (min.74 Năstăsie), Raul Costin (cpt.), Şerbănică – Şerban, Buleică (min.83 Stan), Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Căpuşă, Abrudan, Cordoş, Sepsi – Florescu (cpt.), Twumasi (min.51  Giurgiu), Greu (min.64 Ursu) – Coman (min.46 Goga), Gavra, Hordouan. Antrenor: Adrian Falub

Stadion: Nicolae Dobrin, Spectatori 4500.

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş), Florian Alexandru Vişan şi Daniel Vlase (ambii din Galaţi).

Observatori: Andrei Ioniţă(Bucureşti), Dumitru Crăciun(Berceni).
Stadion: Nicolae Dobrin, spectatori 4.500
Cum s-au marcat golurile:
min.8: 1-0! Gol FC Argeș! Buhăescu trimite cu capul în plasă în urma unei centrări în careu a lui Şerban.
min.22: 2-0! Gol FC Argeş! FC Argeş îşi dublează avantajul pe tabelă prin Panait care trimite cu capul în poartă, din centrarea lui Şerban.
min.90+2: 2-1! Gol U Cluj! Dorin Goga este scăpat din marcaj de către Şerbănică şi înscrie cu capul din interiorul careului mic.