Victorie muncită cu ultima clasată!

FC Argeş – Dacia Unirea Brăila 1-0 (0-0)
A marcat: Buhăescu (min.82)

FC Argeş a obţinut, duminică după-amiază, o victorie muncită, dar meritată, în confrun­tarea de pe propriul teren cu Dacia Unirea Brăila, una dintre formaţiile care se luptă pentru evitarea retrogradării. Unicul gol al partidei a fost marcat de Vasile Buhăescu în minutul 81.

Confruntarea dintre argeşeni şi brăileni a fost una destul de echilibrată. Oaspeţii au venit în Trivale să-şi vândă cât mai scump pielea, având în vedere că aveau nevoie de puncte ca de aer pentru a părăsi ultimul loc al ierarhiei. Încă din startul partidei, alb-violeţii au pus presiune pe adversar. Argeşenii puteau deschide scorul după doar 8 minute, însă centralul partidei i-a refuzat lui Nilă un 11 m, deşi acesta fusese faultat în careu de un fundaş brăilean. Mai mult, atacantul grupării din Trivale s-a ales şi cu un cartonaş galben, centralul Florin Marcu considerând că vârful piteştean a simulat la acel fault. Piteştenii au mai ratat în prima repriză o mare oportunitate de a deschide scorul prin Oancea, şutul acestuia fiind scos din vinclu de Botaş. După revenirea de la cabine, echipa lui Emil Săndoi a forţat desprinderea pe tabelă. Argeşenii au început în forţă şi au ratat mari ocazii prin Oancea, care a tras din interiorul careului, însă goalkeeperul brăilean a respins în corner, iar apoi prin Nilă care din 2 metri a trimis în portar. Cu zece minute înainte de ultimul fluier al centralului, nou-intratul Cătălin Barbu a rămas şi el singur cu Botaş, însă a tras în acesta. Golul izbăvitor al echipei noastre a fost înscris în minutul 82 de către Buhăescu. În urma unei centrări de pe stânga a lui Cătălin Stan, vârful argeşean a pus latul şi a trimis în plasă, din faţa porţii. În urma acestui rezultat, FC Argeş a acumulat 46 de puncte şi a urcat pe locul 5 al clasamentului.
Caseta tehnică:

FC Argeş:  Popescu – Mihăescu, Vişa, Şerbănică, Stan – Oancea (min. 74 Cătălin Barbu), Costin (min.84 Panait), Şerban, Năstăsie – Buhăescu, Nilă(min.90 Tăbăcariu). Antrenor : Emil Săndoi.
Dacia Unirea Brăila: Botaş – Gîţ (min.75 Vitan), Ţăranu, Ghiocel, Nicola, Ciucureanu (min.54 Manea) – Anghelina, Stănciulescu, Niţă – Pop, Dushkaj (min. 46 Covaciu). Antrenor: Alin Pânzaru.
Arbitri: Mihai Florin Marcu (Oradea), Iulian Szekely (Cluj), Marius Bălan(Dej).
Observatori: Zoltan Tamaş (Harghita), Dumitru Crăciun (Ilfov).
Stadion: Nicolae Dobrin, spectatori 700.

Cum s-a marcat golul:
min. 82: 1-0 – Buhăescu trimite în poartă din 2 m în urma unei centrări în careu de pe stânga.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.