Victorie preţioasă pe malul Dunării!

DUNĂREA CĂLĂRAŞI – FC ARGEŞ 1-2(0-0).
Au marcat: Honciu(min.58) / Blejdea(min.48), Matiş(min.70)

FC Argeş a obţinut miercuri după-amiază o victorie foarte importantă pentru economia clasamentului. Echipa noastră s-a impus cu 2-1 în deplasarea de la Dunărea Călăraşi şi s-a apropiat la doar trei puncte de Petrolul Ploieşti, ocupanta locului 3, poziţie care duce la barajul pentru promovarea în Liga I. Foto: facebook AFC Dunărea Călăraşi

Piteştenii au făcut un joc foarte bun din punct de vedere tactic, iar dacă erau mai atenţi pe faza ofensivă, se puteau impune mult mai clar. După o primă repriză în care şi-a trecut în cont trei mari ocazii de gol prin Blejdea şi Buhăescu, FC Argeş a deschis scorul imediat după pauză prin Blejdea care a profitat de o gafă a portarului Calancea. Bucuria argeşenilor nu a durat mult timp pentru că gazdele au restabilit egalitatea din lovitură de la 11 m. Fundaşul Marian Dănescu l-a faultat în careu pe Tudoran, iar centralul Horia Mladenovici a indicat punctul cu var. Nou-intratul Honciu a înscris şi a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Cu 20 de minute înainte de finalul timpului regulamentar, alb-violeţii au dat lovitura prin Matiş. Mijlocaşul argeşean a trimis în plasă din pasa lui Ionuţ Şerban, iar piteştenii au preluat din nou conducerea pe tabelă. După primerea celui de-al doilea gol, Dunărea Călăraşi nu s-a resemnat şi a încercat să restabilească din nou echilibrul pe tabelă. Ekollo l-a pus la grea încercare pe portarul Răzvan Ducan, însă acesta a fost la post şi a respins şutul acestuia. FC Argeş putea închide definitiv conturile cu echipa de la malul Dunării cu zece minute înainte de final, când Blejdea a scăpat singur cu portarul gazdelor, însă a fost deposedat în momentul şutului de Crişan. S-a terminat 1-2, rezultat în urma căruia FC Argeş a rămas pe locul 7, cu cele 25 de puncte, acumulate în 16 etape jucate. Piteştenii sunt la doar 3 puncte în spatele Petrolului Ploieşti, ocupanta ultimului loc al podiumului.

Caseta tehnică:

►Dunărea Călăraşi: Calancea (cpt.) – I. Sîrbu, Sabangeanu, R. Crişan, Ozcan, Tudoran(min.65 Mediop), Rob. Boboc, Preoteasa(min.80 Lopez Varela), Gliga(min.51 Honciu), Ekollo, Bg. Rusu.
Rezerve neutilizate: Krell – Gab. Toma, Ceschin Dias, Zete,
Antrenor: Cristian Pustai
► FC Argeş: Ducan – Dănescu(min.65 Matiş), Turda, Şerbănică, Muşat – Andr. Panait, I. Şerban – Moihedja, Blejdea, N. Popescu (min.90+3 Alin Popa) – Buhăescu (cpt.).(min.65 Brînzan).
Rezerve: Agachi – Rob. Grecu, Motroc, I. Năstăsie.
Antrenor: Ionuţ Badea

Stadion: Complex Municipal Dunărea – Teren 1 ”Ion Comşa” (Călăraşi – Călăraşi);
Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici; Asistenţi: Cosmin Vătămanu şi Mihăiţă Necula (toţi din Bucureşti); Rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti); Observatori: Liviu Seceanu (Galaţi) şi Lucian Cârjă (Constanţa).

Cum s-au marcat golurile:
min.48: 0-1! FC Argeş deschide scorul prin Blejdea care a împinge balonul în poartă după ce mingea l-a sărit pe Calancea care a apreciat greşit ieşirea.
min.58: 1-1! Honciu transformă lovitura de pedeapsă şi restabileşte egalitatea.
min.70: 1-2! Gol FC Argeş! Nou-intratul Matiş înscrie din interiorul careului din pasa lui Şerban.