Vor să încheie returul cu o victorie!

FC Argeş – Chindia Târgovişte, vineri, ora 20.30, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport

După ce au ratat intrarea în play-off, alb-violeţii vor să încheie sezonul regular cu o victorie pentru a avea un moral cât mai bun înaintea începerii celor nouă jocuri din play-out. FC Argeş va întâlni Chindia Târgovişte, vineri, de la ora 20.30, pe stadionul Nicolae Dobrin, în ultima etapă a acestui retur de campionat.

Cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante pentru ambele echipe în încercarea lor de a-şi atinge obiectivele. Chindia este obligată să câştige la Piteşti şi aştepte un eventual pas greşit al Academicii Clinceni şi FC Botoşani pentru a merge în play-off, în timp ce FC Argeş poate începe play-out-ul de pe locul 7, dacă va reuşi să se impună în disputa cu târgoviştenii. După 29 de etape jucate, FC Argeş ocupă locul 9, cu 37 de puncte, la egalitate cu Astra Giurgiu, ocupanta locului 8, în timp ce Chindia se situează pe locul 7, cu 39 de puncte, cu două mai puţin decât FC Botoşani şi Academica Clinceni, ocupantele locurilor 5 şi 6, ultimele care asigură prezenţa în play-off. În confruntarea din tur, disputată la Giurgiu, cele două echipe au terminat la egalitate, 2-2, golurile echipei noastre fiind reuşite de Ionuţ Şerban şi Robert Grecu.

Andrei Prepeliţă: „Ne dorim foarte mult să câştigăm”

Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei noastre, îşi doreşte ca elevii săi să facă uitată cât mai repede înfrângerea de la Mediaş şi să se concentreze pe meciul cu dâmboviţenii.
Tehnicianul aşteaptă o tresărire de orgoliu din partea jucătorilor după eşecul cu FC Hermannstadt: „Este ultimul meci din campionatul regular şi vrem să-l câştigăm. Venim după o înfrângere şi cred că este foarte importantă reacţia noastră ca să arătăm că a fost un accident la Mediaş, cu Hermannstadt. Am arătat-o după meciul cu CFR şi sper să se întâmple şi cu Chindia. Echipa cred că şi-a revenit din punct de vedere moral. E adevărat că ne-am luat şi gândul de la play-off. Nu a fost un obiectiv, dar ne doream să ajungem acolo. Trebuie să ţinem capul sus şi să terminăm campionatul cu o victorie. Chindia este o echipă care a marcat puţin, dar a şi primit foarte puţine goluri până acum. E o echipă bine aşezată în teren. Îl cunoaştem pe domnul Săndoi. Au jucători buni, tehnici, care joacă de doi ani împreună. Ne aşteaptă un meci greu, dar sperăm să fim pregătiţi. Şi pentru noi e presiune pentru că vrem să câştigăm. La orice meci este presiune. Vrem să plecăm în play-out de pe locul 7 şi vom face totul pentru acest lucru. Vom vedea dacă voi face schimbări în primul 11. Trebuie să fim atenţi şi la finalizare pentru că scorul de la Mediaş nu reflectă deloc realitatea din teren. M-am uitat pe toate statisticile, şuturi la poartă, şuturi pe poartă, posesie, cornere… Am fost net superiori şi am pierdut cu 4-1. Am ratat nişte ocazii bune, în nişte momente importante. La 1-0 am avut câteva şanse să facem 2-0 şi cred că jocul se termina. Fotbalul te pedepseşte, trebuie să fim concentraţi pe tot parcursul meciului pentru a nu avea surprize”.

Grigore Turda: „Vreau să nu avem emoţii în play-out”

Nici Grigore Turda nu se aşteaptă la o misiune uşoară cu Chindia Târgovişte, însă este convins că FC Argeş poate câştiga această partidă.

Fundaşul vrea ca piteştenii să înceapă play-out-ul de pe un loc cât mai bun: „Este o partidă grea pentru că întâlnim un adversar care stă foarte bine în teren, care primeşte foarte greu gol. Vor veni să joace ultima şansă pentru play-off, dar şi noi avem nevoie de o victorie ca să fim mai liniştiţi în play-out. Este o dezamăgire în rândul jucătorilor după partida pierdută cu Hermannstadt, dar nu trebuie să facem o tragedie din ratarea play-off-ului. Obiectivul nostru era salvarea de la retrogradare. Trebuie să strângem rândurile şi să începem bine în play-out. Îmi doresc foarte mult să nu avem emoţii în play-out, să strângem cât mai multe puncte şi să nu jucăm cu presiune până în ultima etapă”.

 

 

 

 

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds