”Vulturașii”, în fața primelor meciuri oficiale din 2021!

După aproape un an și jumătate de pauză cauzată de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, în acest week-end vor reîncepe Campionatele Naționale de Juniori Under 17 și 19, dar și Liga Elitelor Under 16.

La startul celor trei întreceri organizate de FRF se vor alinia și echipele clubului FC Argeș. În Liga Elitelor Under 16, clubul nostru a fost repartizat în seria V din care mai fac parte Universitatea Craiova, FCSB, LPS Pitești, Academia de Fotbal Gică Popescu și Progresul Spartac București. Primul meci al ”vulturașilor” pregătiți de antrenorul Cătălin Oprea este programat sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 16.00, în deplasare, cu LPS Pitești.

#”Dublă” cu galben-verzii
La Under 19 și Under 17, FC Argeș va întâlni tot sâmbătă, și tot în deplasare, dar de la orele 12.00 și 14.00, echipele similare ale CS Mioveni. Alb-violeții antrenați de Robert Enache și Daniel Nicolae Ghiță au fost repartizați în seria 8 din care mai fac parte ACS Viitorul Argeș Alexandru Duminică, Chindia Târgoviște, CN Dinicu Golescu și LPS Pitești. La finalul celor cinci etape, câștigătoarele celor 16 serii de la cele două categorii de vârstă vor face pasul în faza următoare a întrecerilor.

#Mihai Ianovschi: ”Vrem să promovăm la echipa mare câte 1-2 juniori”

Mihai Ianovschi, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori Leonte Ianovschi, nu pune mare accent pe rezultate, ci pe promovarea tinerelor talente: ”Este o mare bucurie pentru copii că s-au reluat competițiile după un an și jumătate de pauză forțată. În acest moment, la FC Argeș avem 280 de copii și juniori care sunt pregătiți de 10 antrenori. Astăzi, 60 de jucători, au făcut aceste teste rapide de COVID-19, toți ieșind negativi. Obiectivul clubului FC Argeș este în primul rând selecția și instruirea copiilor, promovarea în fiecare an a 1-2 juniori la echipa mare, precum și a tinerelor talente la loturile naționale. Fac precizarea că la toate cele trei grupe, FC Argeș joacă cu copii mai mici cu un an decât celelalte echipe. Vreau să mulțumesc conducerii clubului pentru eforturile financiare făcute cu aceste teste rapide de COVID-19 pe care trebuie să le facem săptămânal, înaintea fiecărei etape”.