Yanis Pîrvu, o nouă convocare la reprezentativa României U16

În perioada 20 – 24 noiembrie, echipa națională a României U16 va efectua un stagiu de pregătire în Macedonia de Nord.

Printre jucătorii convocați pentru această acțiune de selecționerul Nicolae Roșca se regăsește și un fotbalist de la FC Argeș. Este vorba de mijlocașul Yanis Pîrvu, jucător care se pregătește cu echipa de seniori a clubului din Trivale, dar care evoluează în Liga de Tineret U18. Juniorul alb-violet nu este la prima convocare sub tricolor, Pîrvu fiind chemat și la acțiunile din luna septembrie, fiind utilizat în partidele de verificare cu Muntenegru și Spania. Reunirea lotului va avea loc pe 20 noiembrie la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Pe perioada stagiului de pregătire se vor efectua antrenamente și două meciuri amicale împotriva Macedoniei de Nord. Acestea sunt programate pe 22 și 24 noiembrie. Deplasarea în Macedonia de Nord va avea loc pe 20 noiembrie, revenirea în țară fiind prevăzută pentru data de 25 noiembrie, ora 01.00.

A debutat în Liga I la 15 ani și 7 luni!

Yanis Pîrvu a debutat și în Liga I la vârsta de 15 ani, 7 luni și 3 zile, fiind introdus în teren la partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pierdută de FC Argeș, cu 0-5. Juniorul alb-violet face pregătirea cu echipa de seniori a clubului din Trivale și este văzut foarte bine de oamenii din lumea fotbalului, fiind considerat de specialiști unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului piteștean. Puștiul a fost folosit în acest sezon și la echipele U16 și U18 ale clubului nostru care activează în Liga Elitelor.

Programul meciurilor este următorul:

  • Marți, 22 noiembrie: Macedonia de Nord U16 – România U16, ora 13:00, FFM Training Centre
  • Joi, 24 noiembrie: Macedonia de Nord U16 – România U16, ora 11:00, FFM Training Centre

Lotul convocat pentru această acțiune:

Portari: Alexandru Maxim (FCSB), Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923)

Fundași: Florin Gașpar (CSȘ Craiova), Narcis Ilaș (FC Botoșani), Ștefan Ioniță (SC Dinamo 1948), David Dumitra (Farul Constanța), Matei Manolache (FCSB), Fabian Vitan (Universitatea Cluj), Ricardo Pădurariu (FCSB), Alin Techereș (Universitatea  Cluj)

Mijlocași: Cosmin Stana (Universitatea Craiova), Mario Ilie (U Craiova 1948), Diego Burlacu (ACS FC Bacău), Mihai Toma (FCSB), Andrei Gogescu (FCSB), Răzvan Olaru (Politehnica Iași), Robert Petculescu (Progresul Spartac), Vlad Lambru (Universitatea Cluj), Darius Păun (FC Rapid 1923), Yanis Pîrvu (FC Argeș)

Atacanți: Iustin Doicaru (Farul Constanța), Vlad Oarga (ACS Viitorul Cluj)