🆕Vineri se va stabili programul competițional la Liga I

Vineri, 1 iulie 2022, la ora 13.00, la Marriott – Bucharest Grand Hotel, din Calea 13 Septembrie nr. 90, Sala Constanța, vor avea loc tragerea la sorți a Campionatului Național Liga I, ediția 2022-2023, și prezentarea noului parteneriat dintre Liga Profesionistă de Fotbal și SUPERBET.
Ediția cu numărul 105 a campionatului României se va desfășura în sistem sezon regular (30 de etape, cu meciuri tur-retur), urmat de play-off (în care primele 6 clasate la finalul sezonului regular vor disputa meciuri tur-retur pentru stabilirea campioanei). Formațiile clasate pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out (ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 7 și 8 în play-out vor juca baraj în dublă manșă, contra ocupantelor locurilor 3 și 4 în play-off-ul din Liga a 2-a).
Cine merge în cupele europene
Liga I va avea la start 16 echipe, printre acestea și cele trei echipe nou-promovate, Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt și Universitatea Cluj. În noua ediție de campionat nu se vor mai regăsi Dinamo București, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, formații care au retrogradat la sfârșitul precedentei ediții de campionat. Campioana va merge în turul I preliminar din Champions League, vicecampioana va merge în turul II preliminar din UEFA Conference League. Locul 3 din play-off va juca pe teren propriu meci de baraj în manșă unică împotriva învingătoarei din barajul în manșă unică dintre ocupantele locurilor 1 și 2 din play out. Câștigătoarea va obține ultimul loc de cupă europeană și va fi calificată automat în turul II preliminar din UEFA Conference League.