12 ani fără Prințul din Trivale!

Fotbalul argeșean a comemorat sâmbătă 12 ani de la dispariția lui Nicolae Dobrin, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. ”Prințul din Trivale”, așa cum era alintat de suporteri, a decedat pe 26 octombrie 2007 în urma unui cancer la plămâni.

Magicianul din Trivale va rămâne pentru totdeauna în inimile suporterilor alb-violeți care îi aduc un omagiu în fiecare an la această dată. Sâmbătă dimineață, fotbaliștii de la FC Argeș, staff-ul tehnic și cel administrativ al clubului din Trivale, doamna Gica Dobrin și fiul Dănuț, o parte dintre foștii colegi de ehipă și juniorii de la școala de fotbal care poartă numele Gâscanului au mers la cimitirul Sfântu Gheorghe pentru a-i aduce un omagiu Prințului din Trivale. De la ora 18, a fost rândul suporterilor să-și comemoreze idolul care le-a adus atâtea bucurii pe toate stadioanele pe care a jucat.

# ”3 puncte cu Buzăul pentru memoria lui Nicolae Dobrin!”

Fotbaliștii de la FC Argeș își doresc să cinstească memoria lui Nicolae Dobrin cu o victorie în meciul de luni, de la ora 18, cu SCM Gloria Buzău. Jucătorii alb-violeți au declarat la unison că vor dedica cele 3 puncte Prințului din Trivale.

Andrei Prepeliță, mijlocaș FC Argeș: ”L-am cunoscut pe nea Gicu. Am avut această oportunitate. Pe lângă fotbalistul care a fost, a fost și un om extraordinar!. Ne dădea sfaturi bune, uneori ne lua pe teren și ne arăta câte ceva din lucrurile pe care trebuie să le facem. Era la un alt nivel față de noi!. Am venit astăzi să comemorăm 12 ani de la dispariția sa. Ne pare rău că nu mai este printre noi și vrem ca luni să câștigîm și să-i dedicăm victoria!”.

Vasile Buhăescu, atacant FC Argeș: ”Personal nu l-am cunoscut. Nu l-am prins nici când juca, însă am văzut foarte multe imagini cu dânsul ca să îmi dau seama că a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români. Am venit astăzi să-i aducem un omagiu. Sperăm ca luni să câștigăm cu Buzăul și să-i dedicăm cele 3 puncte”.

Ionuț Năstăsie, căpitanul echipei FC Argeș: ”Este o zi tristă pentru fotbalul argeșean și toată lumea fotbalului. Pentru mine este o onoare să îmbrac tricoul echipei pentru care dânsul a făcut istorie. Sperăm ca luni să câștigăm și să-i dedicăm victoria”.

Badea: ”Vrem să-i cinstim memoria tot timpul!”

Ionuț Badea, antrenorul echipei FC Argeș regretă enorm dispariția Magului din Trivale: ”Ca orice comemorare, este un prilej de aducere aminte, dar și un moment de tristețe că nea Gicu nu mai este printre noi de 12 ani. Mă încearcă amintiri plăcute din ultima perioadă de viață pentru că l-am cunoscut mai bine Am devenit antrenor în perioada aceea când începuse să nu se simtă bine. Mă bucur că am reușit cât de cât să-l cunosc și că am avut plăcerea să discut cu o persoană care tot timpul avea un gest de afecțiune pentru cei cu care intra în contact. Pentru noi Gicu Dobrin este cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor. E un moment în care ne gândim cu respect și vrem să-i cinstim memoria tot timpul cu satisfacția lucrului bine făcut. Întotdeauna el obținea victoriile cu gesturi magice și goluri”.

Speriatu: ”A fost ca un tată pentru mine!”

Andrei Speriatu, fostul coleg de echipă al Prințului din Trivale, are multe amintiri plăcute trăite cu Nicolae Dobrin: ”E o durere în sufletul meu că nu mai este printre noi. A fost și va rămâne unul dintre jucătorii de excepție ai fotbalului românesc, poate și a celui internațional. Am avut marea onoare să joc cu dânsul. A fost pentru mine ca un tată. Ca și o amintire care mi-a venit acum în minte, în drumul spre stadion, pe 17 martie 1978, a fost prima mea convocare la lotul național și am fost împreună cu nea Gicu. Ne dorim să readucem fotbalul piteștean acolo unde a fost și cred că s-ar bucura să audă acest lucru”.

Gica Dobrin: ”Nu-mi pare rău că n-am rămas la Madrid”

Gica Dobrin, soția ”Fotbalistului Nepereche” nu regretă că a rămas în România, deși șoțul său a fost ofertat de marele Real Madrid: ”Eu v-am spus întotdeauna multe cuvinte. Astăzi vă spun mai puține. Am fost întrebată dacă îmi pare rău că nu am rămas la Real Madrid. Nu ne pare rău. Ce primeam la Real Madrid, nu plătește bucuria de astăzi. Și cred că am spus totul cu asta”.