Doar victoria ne scapă de emoţii!

FC Argeş – SCM Gloria Buzău, luni, ora 18

FC Argeş va disputa luni o nouă etapă de campionat. Echipa noastră întâlneşte de la ora 18, pe propriul teren, pe SCM Gloria Buzău, una dintre formaţiile puternice ale ligii secunde, dar care nu are drept de promovare în Liga I, întrucât este club de drept public şi nu de drept privat, aşa cum cere regulamentul FRF şi UEFA. Misiunea argeşenilor se anunţă una destul de dificilă având în vedere adversarul pe care alb-violeţii îl vor avea în faţă.

Înaintea acestei dispute care contează pentru runda cu numărul 14 a Ligii 2 Casa Pariurilor, Buzăul ocupă locul 9 în clasament, cu 20 de puncte, adunate în 12 etape, în timp ce FC Argeş se situează pe locul 11, cu 17 puncte, strânse tot în 12 runde. Alb-violeţii sunt la doar 2 puncte de primul loc retrogradabil care este ocupat în acest moment de CSM Reşiţa şi nu îşi mai permit nici un pas greşit. Ionuţ Badea, tehnicianul grupării din Trivale este conştient de dificultatea acestui meci şi le cere elevilor săi să dea totul pe teren pentru a obţine cele trei puncte puse în joc: „O partidă care vine într-un moment nu foarte bun pentru noi. Tocmai de aceea, tot ce gândim este cum să câştigăm cele 3 puncte puse în joc. Întâlnim o formaţie arţăgoasă a ligii a doua, o formaţie care pierde greu, o formaţie care este bine pregătită fizic, care se bate pentru orice minge. Au câteva individualităţi care au făcut pasul şi către Liga I. Aici amintesc un Balgiu, Chipirliu, Vali Alexandru, Huiban, Tucaliuc sau chiar Valentin Munteanu. Au jucători cu calitate. Buzăul este o echipă care s-a construit destul de repede şi cu un antrenor care a fost angrenat la multe echipe importante în Liga I. Nu o să fie o partidă uşoară pentru noi. Se suprapune puţin şi peste aspectul acesta mental pe care îl avem acum, dar tot ce văd în momentul de faţă la echipă este o deschidere totală de a asimila cunoştiinţe şi către a forma un grup care să se poată bate cu oricine în condiţiile în care avem nevoie de această victorie. Tot ce am făcut până acum legat de jucători este în primul rând de a-i face să înţeleagă că nu se poate reuşi decât împreună. Rezultatele nu ni le dă nimeni, ci ele se fac, atât în antrenament, cât şi în jocurile pe care le-am disputat.

#”Dică a vrut să dezvolte echipa”

Ionuţ Badea nu a dorit să analizeze rezultatele echipei din mandatul lui Nicolae Dică. Tehnicianul echipei noastre a lăsat această analiză în seama conducătorilor echipei: „Evident că nimeni nu te sună dacă îi merge bine. Când te sună cineva să preiei o echipă pe parcurs, înseamnă că lucrurile nu funcţionează aşa cum îşi doreşte conducerea. E o chestiune asumată şi aş lăsa în treaba celorlalţi chestia asta. Mă refer la faptul că am un director sportiv care a jucat fotbal şi la cei doi oameni care au făcut istorie pentru clubul ăsta, Jean Barbu şi Vasile Popa. Evaluări de genul ăsta ar trebui făcute de către cei din conducere. Eu nu pot să fac evaluarea antrenorului care a fost înainte. E un coleg de breaslă şi sunt convins că toate gândurile lui au fost pentru a dezvolta această echipă. E doar o chestiune de analiză internă a clubului, nu a mea personală. Eu trebuie să văd ce am în momentul ăsta şi ce trebuie să fac ca să merg mai departe”.

Rezultatele vor readuce piteştenii la stadion
Tehnicianul echipei noastre este convins că dacă FC Argeş va avea rezultate bune, piteştenii vor veni lângă echipă: „Eu sunt convins că odată cu apariţia rezultatelor, lumea va veni din nou la stadion. Poate nu în număr atât de mare în liga a doua, dar dacă vom promova, 100% vor veni într-un număr mare. La Piteşti este un public care este avid de fotbal. Chiar dacă este pretenţios, cunoaşte fotbalul!” a spus Badea la conferinţa de presă premergătoare partidei cu SCM Gloria Buzău.

Revin Buhăescu şi Şerban
În confruntarea de luni, cu SCM Gloria Buzău, antrenorul Ionuţ Badea se va putea baza pe doi dintre jucătorii de bază ai echipei care în etapa trecută cu Farul Constanţa au fost indisponibili din cauza problemelor medicale: „Doi jucători sunt pe recuperare aproape totală. Este vorba de Buhăescu şi Ionuţ Şerban. Rămâne de văzut şi ceilalţi, dar sunt puţine speranţe să fie refăcuţi până la meciul cu Buzăul” a spus tehnicianul argeşean.

Retragerea Daco Getica, comentată de Badea
Ionuţ Badea, antrenorul echipei FC Argeş, a comentat şi retragerea echipei Daco Getica Bucureşti din campionat. În cele 13 etape jucate, formaţia din Capitală a înregistrat 2 victorii şi 11 înfrângeri. Echipele care au apucat să joace cu Daco Getica şi au câştigat, printre care se numără şi FC Argeş, vor pierde cele 3 puncte obţinute pe teren, singurele care nu mai au nimic de pierdut fiind CSM Reşiţaşi ASU Politehnica Timişoara, care au fost învinse de bucureşteni: „Toate echipele care au jucat cu Daco Getica şi au câştigat, vor pierde punctele. Singurele care sunt avantajate sunt cele care au jucat şi au pierdut pentru că nu li se vor mai scădea puncte din zestrea acumulată până acum. Este o situaţie independentă de voinţa noastră. Este un regulament şi nu avem ce să comentăm mai mult de atât. Trebuie să ne conformăm”.

Mesaj pentru galerie
Principalul alb-violeţilor îşi doreşte ca elevii săi să fie încurajaţi de galerie şi în momentele mai puţin bune ale meciului: „Am văzut că la meciul cu Farul Constanţa, galeria mi-a scandat numele, iar pe jucători i-a apostrofat. Le mulţumesc băieţilor din galerie pentru că mă apreciază, dar îmi doresc să-i încurajeze pe jucători şi în momentele grele. Toţi trebuie să fim ca o echipă pentru că numai împreună putem reuşi să realizăm ce ne-am propus”

Prepeliţă este optimist
Mijlocaşul Andrei Prepeliţă nu concepe decât victoria în confruntarea de luni cu buzoienii: „Nu suntem în cel mai bun moment al nostru, dar lucrăm la asta. Ne antrenăm foarte bine şi sunt sigur că lucrurile astea o să aducă şi victoria pe care ne-o dorim atât de mult. Dacă la meciul cu Farul eram puţin mai atenţi şi câştigam, acum aveam alt moral şi eram mult mai optimişti. Moralul nu este la cel mai ridicat nivel, dar asta nu înseamnă că nu vom da totul pe teren să câştigăm meciul de luni”.