Eugen Neagoe, noul antrenor al echipei FC Argeș!

FC Argeș l-a instalat luni pe Eugen Neagoe în funcția de antrenor principal al echipei. Tehnicianul în vârstă de 56 de ani a semnat cu clubul nostru un contract valabil până în vara lui 2025, înțelegere care se va prelungi automat cu încă doi ani, dacă se va reuși promovarea în Liga I.

Prezentarea noului tehnician a avut loc în cadrul unei conferințe de presă la care a mai participat Viorel Tudose, patronul firmei Getica 95, principalul partener al clubului nostru. Din vechiul staff al piteștenilor va mai rămâne doar Paul Ciobanu, Neagoe urmând să lucreze la Pitești cu antrenorul de portari Ionuț Boșneag și preparatorul fizic Bebe Bărbulescu, cu care a mai colaborat și la Astra Giurgiu. În scurt timp, staff-ul va fi completat și cu un antrenor secund.

Eugen Neagoe: ”Nu este o rușine să antrenezi în liga a doua”

”Nu a fost deloc ușor pentru mine să iau această hotărâre, după ce am antrenat mulți ani în prima ligă. Asta nu înseamnă că liga a doua este o rușine sau că nu ești un antrenor valoros dacă antrenezi aici. Nu am gândit deloc așa, este vorba despre FC Argeș, un club mare, care a dat țării noastre jucători imenși, începând cu cel mai mare, Gicu Dobrin. Am discutat despre proiect. Am fost foarte corect și deschis, am vorbit foarte mult cu domnul Tudose, cu domnul primar, le-am explicat cum văd eu lucrurile. Contractul este împărțit pe două perioade, este obligatoriu să promovăm în Liga 1 și contractul se prelungește automat până în 2027. Sper să reușim în acest an, dar este un moment destul de greu. Echipa este pe locul 12, este o diferență destul de însemnată de puncte, dar nu înseamnă că obiectivul nu este realizabil”, a precizat Neagoe.

Viorel Tudose: ”Vreau să-i mulțumesc că a ales să devină noul antrenor”

Viorel Tudose, CEO-ul Getica 95, principalul partener al clubului nostru, a dat detalii despre discuțiile avute cu noul tehnician: ”Sper ca această zi de 9 octombrie să însemne renașterea lui FC Argeș. În fața dumneavoastră se află domnul Eugen Neagoe, noul antrenor principal al echipei FC Argeș. Vreau să-i mulțumesc că a ales să devină noul antrenor, după o tatonare de trei săptămâni în care a avut oferte din Liga I și din străinătatea. Este un proiect pe termen mediu și lung, până în 2027, un proiect care se împarte în două perioade, prima până în 2025, urmând prelungirea automată a contractului până în 2027, dacă se reușește promovarea. În privința rezultatelor, clubul FC Argeș este într-un impas în acest moment. Domnul Neagoe are un proiect pe trei ani și jumătate. Eu cred că FC Argeș are capacitatea să promoveze din acest an, însă nu este un obiectiv. Dacă vom avea oportunitatea să promovăm, nu ne vom da la o parte, însă obiectivul domnului Neagoe rămâne promovarea la finalul sezonului 2025. De acolo, contractul se prelungește automat până la finalul anului 2027”.

”Obiectivul intermediar este promovarea, apoi play-off-ul, iar la final cupele europene”

Tudose a dezvăluit și strategia grupării din Trivale pe termen scurt și mediu: ”Obiectivul intermediar al domnului Neagoe este promovarea, apoi pătrunderea în play-off-ul Ligii Naționale, iar apoi cupe europene. De ce nu, dacă va fi posibil, și câștigarea titlului de campioană. Domnia sa trebuie să se gândească la jucători pe care îi va aduce și să formeze o echipă care să joace un fotbal de calitate în viitorul nu îndepărtat. Așadar, orice efort financiar din partea lui FC Argeș pentru a construi o echipă care să se bată la cupele europene nu este imposibil. Le cer suporterilor să aibă puțină răbdare. Lucrurile bune nu se fac bătând din palme, trebuie să-i acordăm domnului Neagoe toată încrederea și tot sprijinul. Vom avea multe dificultăți pe parcursul acestui drum, însă eu cred că Eugen Neagoe este unul dintre puținii antrenori din România care pot construi o echipă și o pot duce spre titlul de campioană”.

”Un nume de rezonanță va fi numit director executiv”

Întrebat fiind, Viorel Tudose a precizat că în următoarea perioadă va fi numit un nume mare din fotbalul românesc în funcția de director executiv, post rămas vacant din luna iunie a acestui an: ”Astăzi, 9 octombrie, nu putem să dăm un nume pentru postul de director executiv, însă vă pot spune că va fi un nume de rezonanță în fotbalul românesc. Îl veți afla la momentul respectiv”.

Getica 95, principalul partener al clubului și în acest sezon

Reprezentantul Getica 95, unul dintre cei mai mari furnizori de energie pe piața concurențială, a anunțat prelungirea parteneriatului cu FC Argeș: ”Anul trecut a fost cel mai mare contract pe care un club de Liga I l-a primit de la o societate comercială, fără ca acea societate comercială să fie implicată în conducerea respectivului club sau să aibă acțiuni. Pur și simplu, Getica 95 ajută clubul FC Argeș pentru că eu țin cu FC Argeș de la vârsta de 4 ani. Dacă anul trecut în Liga I, acest contract a fost cel mai mare, anul acesta, în Liga a II-a, chiar este de departe cel mai mare. Sunt multe cluburi în Liga I care nu au un astfel de contract” a încheiat Viorel Tudose.