După punct sau puncte, la Giurgiu

Astra Giurgiu – FC Argeş, sâmbătă, ora 14.00, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport

FC Argeş se pregăteşte de un nou meci de foc în Liga 1. Echipa pregătită de Andrei Prepeliţă şi Mihăiţă Ianovschi va întâlni sâmbătă, de la ora 14, în deplasare, pe Astra Giurgiu, în runda cu numărul 22 din Casa Liga 1.

Cele două formaţii sunt vecine de clasament înaintea acestui duel, giurgiuvenii ocupând locul 12, cu 22 de puncte, adunate în 21 de etape, în timp ce piteştenii se situează pe poziţia 13 a ierarhiei, cu 20 de puncte, strânse însă în 20 de jocuri. Astra va aborda acest meci cu un moral bun după victoria de la mijlocul acestei săptămâni din deplasarea de la Voluntari, în timp ce FC Argeş a trebuit să ia o pauză forţată după ce partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe a fost amânată pentru 16 februarie din cauza numeroaselor cazuri de COVID-19 înregistrate în tabăra covăsnenilor. Meciul din turul campionatului, disputat pe arena din Trivale, a fost câştigat de FC Argeş care s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Ionuţ Şerban din penalty. Aceasta a fost prima victorie a alb-violeţilor din această ediţie de campionat.

Andrei Prepeliţă: „Mergem să facem un rezultat bun”

Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei noastre, este convins că FC Argeş poate obţine un rezultat bun şi în această deplasare după ce piteştenii au câştigat întâlnirile cu FC Botoşani şi UTA Arad: „Programul ne-a fost dat un pic peste cap după amânarea partidei cu Sepsi. Nu ştiu dacă este bine sau rău. Eram într-o formă bună . Ne doream să jucăm, dar în aceste vremuri, cu această pandemie, se întâmplă lucruri de genul ăsta. Ne aşteaptă un meci greu contra Astrei. I-am urmărit aseară. Au făcut un joc foarte bun la Voluntari şi au câştigat. Ieri am analizat şi noi meciul lor, de acasă, contra celor de la Viitorul. Îl cunosc pe antrenorul lor pentru că  am lucrat cu dânsul la Craiova şi la Naţională. Ştiu că este un tehnician foarte bun. Echipa noastră are încredere şi un moral bun după rezultatele din acest retur. Mergem la Giurgiu să facem un rezultat bun. Am avut mai mult timp la dispoziţie să pregătim acest meci. Am încercat să facem un ciclu săptămânal normal şi eu cred că băieţii sunt bine din punct de vedere fizic şi psihic”.

„Budescu, fotbalist imprevizibil”

Tânărul tehnician piteştean a studiat cu mare atenţie adversarul şi a tras concluziile care se impun: „Astra a făcut un joc foarte bun la Voluntari. În faţă au jucători cu calitate. Pe Budescu îl ştie toată lumea. E un fotbalist foarte bun, un jucător care poate decide un meci cu o execuţie. Este imprevizibil. Mai au şi alţi jucători buni. Stahl este un tânăr bun şi a înscris cu Voluntariul. Gheorghe, la fel. În mare parte noi îi cunoaştem. Faţă de meciurile din turul campionatului nu s-au schimbat foarte multe. Ne vom face temele aşa cum trebuie şi încercăm să scoatem un rezultat bun”.