Alb-violeţii vor să câştige derbiul orgoliilor!

#CS Mioveni – FC Argeş, sâmbătă, ora 16
Fotbaliştii de la FC Argeş se pregătesc pentru cel mai important meci din acest tur de campionat. Echipa noastră va întâlni sâmbătă, de la ora 16, în deplasare pe CS Mioveni iar partida poate fi considerată un adevărat derbi judeţean. Este cel mai aşteptat joc din acest tur de campionat de către microbiştii argeşeni care vor să vadă un meci spectaculos cu multe goluri.
După 12 etape, FC Argeş ocupă locul 9 în clasament cu cele 17 puncte acumulate în timp ce echipa CS Mioveni se situează pe poziţia a 5-a a ierarhiei, cu 21 de puncte. Iordan Eftimie, antrenorul echipei noastre este convins că jucătorii săi pot scoate un rezultat bun în această deplasare: „Acest meci este un derbi judeţean, local. Tot timpul jocurile dintre Mioveni şi FC Argeş au fost meciuri cu o rivalitate exagerată. Din punctul meu de vedere este un meci ca oricare altul şi trebuie să lăsăm orgoliile deoparte. Să câştige pe teren echipa care va merita. Nu este nici o rivalitate între noi şi CS Mioveni. Ne cunoaştem destul de bine. Am antrenat acolo şi nu am orgolii faţă de Mioveni. Fiecare echipă îşi doreşte să se impună. Sâmbătă este o zi importantă pentru mine mai ales că joc contra echipei de la Mioveni, dar este şi ziua mea de naştere. Îmi doresc foarte mult să avem un rezultat pozitiv la Mioveni. Cel mai frumos cadou pe care mi-l doresc de la jucători ar fi victoria. Cunosc foarte bine adversarul, în afară de jucătorii pe care i-au adus în vară. Avem şi două CD-uri cu jocurile lor, cel de la Brăila din deplasare, şi cel de acasă cu Târgu Mureş. Din câte se pare şi ei au ceva probleme de lot la jucătorii sub vârstă. Am înţeles că Lazăr are o fractură la deget şi s-ar putea să nu joace. Ivan a ieşit accidentat de la Brăila. Îi cunosc foarte bine, ştiu calităţile jucătorilor, dar şi unde putem să speculăm deficienţele. Vom vedea ce va fi. Acum nu depinde numai de mine câştigarea acestei partide. Voi avea o discuţie cu jucătorii şi le voi spune cam ce trebuie să facă. Să înţeleagă şi să facă ce le cer. Sper să iasă un joc frumos iar cel mai bun să câştige”.

Vişa, suspendat
Pentru partida cu CS Mioveni, antrenorul echipei noastre nu va putea alinia cel mai bun 11-ce: „Avem ceva probleme de efectiv. Vişa care are 4 cartonaşe galbene iar Marius Albu are o conjunctivită. Ieri l-am şi trimis acasă ca să nu ia şi ceilalţi jucători. În rest, tot lotul este apt şi sper ca la ora partidei să fie apţi de joc. Singura soluţie pe care o am pentru înlocuirea lui Vişa este Cotigă” a spus Eftimie.

Tinerii sunt inconstanţi
Tehnicianul grupării din Trivale a analizat prestaţiile jucătorilor sub vârstă pe care îi are la echipă şi a tras concluziile care se impun: „Am folosit cam toţi jucătorii sub vârstă pe care îi am la dispoziţie. La postul de fundaş dreapta am început cu Torişte, apoi cu Oancea. De câteva etape joacă Tofan. I-am utilizat pe Robert Grecu şi Dănuţ Şerbănică care şi-a câştigat locul ca fundaş central, fundaş stînga. A jucat toate meciurile şi a fost unul dintre cei mai constanţi jucători. Concluzia este că sunt tineri şi au oscilaţii de formă”.

Prieteni, dar duşmani pe teren
Eftimie este convins că între jucători celor două echipe sunt ambiţii foarte mari şi nu este nevoie de o motivaţie suplimentară în această partidă: „Fiecare va dori să demonstreze pe teren că este cel mai bun. Se cunosc destul de bine, pentru că mulţi dintre ei sunt şi prieteni. Este normal ca fiecare să-şi dorească să câştige jocul. O motivaţie în plus trebuie să fie la fiecare meci şi nu numai când joacă echipe din acelaşi judeţ”.

Regretă dispariţia Tîrgu Mureşului
Principalul lui FC Argeş a comentat şi dispariţia echipei ASA Târgu Mureş care de săptămâna trecută a intrat în faliment: „Este dureros că dispar echipe de tradiţie. Situaţia care este în ţară se răsfrânge şi asupra fotbalului. Asta e cel mai dureros lucru. Îmi pare rău că cei de la Târgu Mureş au intrat în faliment. La momentul ăsta, rezultatele directe ne avantajează. Nu ne doream lucrul ăsta. La cei din faţa noastră o să li se anuleze rezultatele obţinute cu Târgu Mureş. Noi am pierdut acasă cu ei şi nu are ce puncte să ni se mai ia. Celorlalte echipe şi se vor anula rezultatele obţinute şi vor avea mai puţine puncte decît au acum. Îmi pare rău că mai dispare încă o echipă de tradiţie a fotbalului românesc. Este un lucru foarte rău. Mureşul a activat foarte multe sezoane în Liga I iar acum 2 ani s-a bătut la titlu până în ultima etapă”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.