Andrei Prepeliță: ”Discutăm cu mai mulți fotbaliști cu experiență!”

FC Argeş a terminat astăzi cantonamentul de la Mogoşoaia și a plecat în Moldova pentru meciul de joi, de la ora 17, cu FC Botoșani, din prima etapă a returului. Timp de 8 zile alb-violeții s-au antrenat la Baza de Pregătire a FRF sub comanda cuplului de antrenori Andrei Prepeliță-Mihăiță Ianovschi.
În acest stagiu de pregătire centralizată, piteștenii au disputat şi un amical cu Academica Clinceni, pierdut cu 1-4. Antrenorul Andrei Prepeliţă a tras concluziile după perioada de pregătire de la Mogoșoaia şi a vorbit despre aşteptările pe care le are în acest retur de campionat.
Andrei, care sunt concluziile după acest cantonament?
– Pot spune că am făcut o pregătire foarte bună. Am beneficiat de condiţii foarte bune de pregătire, de terenuri bune. Am pus accent atât pe partea fizică, cât şi pe cea tehnico-tactică. În ultimele zile a nins şi a trebuit să ne antrenăm pe sintetic. În unele zile am făcut și câte două antrenamente. Am încărcat pentru că returul este lung. Am jucat și un amical cu Academica Clinceni. Am făcut două echipe echilibrate şi nu m-a interesat rezultatul. Am folosit şi trei copii născuţi 2003. Am dat şansă la toţi jucătorii pe care i-am avut la acel moment în lot. Greşelile pe care le-am făcut în acest test, nu trebuie să le mai repetăm în meciurile oficiale.
În privința transferurilor ce ne poți spune?
– Suntem în discuţii cu mai mulţi fotbalişti cu experienţă pentru întărirea lotului. Aşteptăm ca discuţiile să se şi concretizeze. Sper ca ei să ni se alăture în cât mai scurt timp. Nu cred că ne vom putea baza pe ei în primele două etape ale returului.
Unde ar fi nevoie de întăriri?
– Știu care sunt posturile deficitare, dar nu le pot spune public. Cei care vor veni trebuie să îmbunătăţească jocul echipei. Nu vreau să aducem jucători doar de dragul de a aduce. Nouă ne trebuie calitate, nu cantitate!.
Poate FC Argeș să evite retrogradarea?
– Returul se anunţă unul foarte greu pentru noi. Eu cred că tărie că ne putem îndeplini obiectivul. Îmi doresc ca anul viitor să jucăm tot în Liga I. Trebuie să începem bine returul şi să avem constanţă în rezultate.