Au părăsit cu fruntea sus Liga Elitelor!

Grupa 2004-2005 a clubului FC Argeş a ratat calificarea la turneul semifinal al Ligii Elitelor Under 15. Echipa pregătită de antrenorul Daniel Ghiţă a participat acum câteva zile la faza zonală a acestei întreceri care s-a desfăşurat la Vaslui. Piteştenii au fost repartizaţi într-o grupă din care au mai făcut parte Universitatea Cluj, CFR Cluj şi Comstar Vaslui.

Conform regulamentului FRF, meciurile s-au disputat pe teren mare, durata unei reprize fiind de 35 de minute. Echipele au putut trimite în teren 11 jucători şi alţi 7 pe foaia de rezerve. Argeşenii au încheiat grupa pe ultimul loc, cu cele 2 puncte, acumulate în cele 3 partide jucate. În primul joc, FC Argeş a remizat, 1-1, cu SC Comstar Vaslui, iar în al doilea, a terminat la egalitate, 2-2, cu CFR Cluj. În ultima partidă din această grupă, piteştenii au fost învinşi cu 5-0 de Universitatea Cluj, formaţie care avea să câştige grupa. La turneul semifinal va mai merge şi ocupanta locului 2, CFR Cluj. Lupta pentru medalii se va da între cele mai bune 8 echipe din ţară, FRF urmând să decidă oraşele care vor găzdui cele două turnee semifinale şi turneul final.

#”Este o experienţă utilă”

Daniel Ghiţă, antrenorul echipei noastre este mulţumit de evoluţia jucătorilor săi: „Turneul a fost foarte putermic pentru că au participat cele mai bune cluburi din ţară. Noi am fost foarte aproape de a merge mai departe, dar nu a fost să fie. Am jucat foarte bine cu Comstar Vaslui şi CFR Cluj, dar am ratat foarte mult!. Am avut 6-7 ocazii clare de gol la fiecare meci. Pe CFR Cluj i-am condus, dar am fost egalaţi pe final. Dacă câştigam acest meci, mergeam şi noi mai departe. A venit apoi înfrângerea cu Universitatea Cluj, o echipă foarte bună. Nu am mai avut forţă şi ne-au învins categoric. Noi am folosit meci de meci 3 jucători născuţi în 2004 şi 7 născuţi în 2005, în timp ce adversarele noastre au folosit numai fotbalişti născuţi în 2004. Raportul de forţă a fost în favoarea lor şi aici s-a făcut diferenţa. Am utilizat tot lotul de jucători pe care l-am avut la dispoziţie pentru a da şanse egale. Copiii s-au mişcat destul de bine. Chiar dacă nu am reuşit calificarea, pentru noi este o experienţă utilă pentru că ne-am măsurat forţele cu cele mai bune echipe din ţară. Vom reveni anul viitor şi sunt sigur că vom fi mult mai puternici. Felicit FRF şi clubul Comstar Vaslui pentru organizarea ireproşabilă a acestui turneu şi le urez baftă celor două echipe la turneul semifinal”.

Rezultatele grupei:
CFR 1907 Cluj – Universitatea Cluj 0-1
Comstar Vaslui – FC Argeş 1-1
CFR Cluj-FC Argeş 2-2
Universitatea Cluj – Comstar Vaslui 2-2
CFR Cluj-Comstar Vaslui 2-1
Universitatea Cluj – FC Argeş 5-0

Clasament
1.Universitatea Cluj 3 2 1 0 8-2 7p
2.CFR 1907 Cluj 3 1 1 1 4-4 4p
3.Comstar Vaslui 3 0 2 1 4-5 2p
4.Fotbal Club Argeş 3 0 2 1 3-8 2p

FC Argeş Under 15: Vasile Jordi, Vlad Frumuzache, Calotă Dario, Ene Robert, Oprea Ionuţ, Tudose Mario, Ene Tiberiu, Miu Mario, Drugan Daniel, Mitoi Mario, Leaţă George, Stancu Luca, Orescu Gino, Mingheat Roberto, Mănoiu Andrei, Dică Marco, Ionică Alexandru, Petre Andrei, Chiriţă Augustin, Petre Antonio, Bunda Daniel, Bălaşa Giani, Sitaru Dragoş, Pîrvu Octavian. Antrenor: Daniel Nicolae Ghiţă.