Badea: „Avem o echipă greu de bătut!”

FC Argeş a terminat prima parte a sezonului pe locul 4, la doar 2 puncte de ultimul loc al podiumului, ocupat de Rapid Bucureşti, poziţie care asigură participarea la barajul de promovare în Liga I. Cu cele 33 de puncte, obţinute în 21 de etape, alb-violeţii îşi fac mari speranţe pentru partea secundă a sezonului care se anunţă deosebit de grea cu deplasări pe terenul principalelor contracandidate la promovare.

Piteştenii îşi doresc un parcurs foarte bun în cele 17 etape care au mai rămas de disputat din retur în încercarea de a obţine revenirea în primul eşalon valoric al ţării după o pauză de aproape 11 ani. Pentru a obţine promovarea directă, piteştenii trebuie să depăşească primele două clasate, UTA Arad şi CS Mioveni, formaţii care au terminat anul cu 41, respectiv 37 de puncte. Campionatul ligii secunde se va relua pe 22 februarie., FC Argeş urmând să întâlnească în deplasare, în primul meci oficial din 2020, pe Universitatea Cluj, formaţie care a terminat anul calendaristic pe locul 13, cu 25 de puncte, cu patru mai mult decât Concordia Chiajna, prima echipă de sub linia retrogradării.

„Am vrut să fac cât mai multe puncte până în iarnă”

La câteva zile după meciul cu Sportul Snagov, antrenorul Ionuţ Badea a suţinut ultima conferinţă de presă din 2019. Antrenorul argeşenilor a făcut bilanţul primei părţi a sezonului, a vorbit despre programul de pregătire din această iarnă, dar şi despre strategia pentru retur: „Suntem la un moment de analiză normală, din punctul nostru de vedere, ca şi mod de lucru. Voi trage câteva concluzii legate de momentul venirii mele şi până în prezent. Echipa a traversat anumite situaţii de remodelare, în primă fază, am luat o echipă şi un lot moştenit, cu un status al nivelului de încredere fireşte scăzut, pentru că nimeni nu te cheamă dacă lucrurile sunt în regulă, ci doar când e nevoie, sau când ceva nu funcţionează atunci se schimbă ceva în cadrul unei echipe la nivel de antrenori. Ca şi concluzie, echipa a crescut de la meci la meci. Cu un singur punct de referinţă, cu o uşoară confuzie în meciul disputat acasă, cu Reşiţa, scor final 3-2, dar cu o revenire fantastică în repriza a doua, fără de care ar fi fost poate mult mai greu să avem un asemenea parcurs cu atâtea meciuri fără înfrângere, a fost un moment pe care echipa l-a gestionat bine împreună cu mine şi cu conducerea. În prima repriză scorul a fost nefavorabil, 1-2, dar din ce în ce mai bine lucrurile au fost aşezate, consolidate şi am început să ne gândim şi la performanţă şi nu doar la momente de supravieţuire, cum erau cele de început. A fost o situaţie importantă din punct de vedere mental, legată de obiectivul propus de conducere la începutul acestui sezon, în ideea în care promovarea, deşi era ca un obiectiv de aşteptare pentru toată lumea, inclusiv pentru suporterii echipei, devine la un moment dat o piatră de moară pe umerii jucătorilor. În ideea asta, am renunţat la această presiune din momentul în care am venit aici şi tot ce am făcut şi am discutat împreună cu conducerea şi cu jucătorii, a fost legat de a face cât mai multe puncte până în iarnă şi apoi rămâne de văzut unde ne vom situa. Vom rămâne fideli acestei strategii, pentru că pe hârtie nu pot spune că avem lot mai bun decât alte echipe care şi-au anunţat promovarea ca obiectiv. Cu atât mai mult cu cât bugetul nostru este sub cel al altor echipe. Dar cu o organizare bună şi cu un entuziasm al echipei, cu un nivel de încredere al echipei dat şi continuitatea în rezultate bune, s-a dovedit că pot veni şi rezultate aşteptate, normale până la urmă, în condiţiile în care cu echipele din prima parte a clasamentului, sau măcar cele care încearcă şi pe hârtie să promoveze, reuşim doar egaluri, cu Petrolul şi UTA, acasă, chiar cu Metaloglobus, care e o surpriză, nu şi pentru mine”.

„Obiectivul se reflectă în constanţa echipei”

Tehnicianul grupării din Trivale a evidenţiat aspectele pozitive: „FC Argeş este o echipă care va avea întotdeauna aşteptări, indiferent de numele celor poartă acest tricou. În momentul în care ne-am acceptat situaţia, aceea de a fi undeva la mijlocul clasamentului şi gândind că obiectivul promovării imediat este mult prea mare pentru ceea poate da echipa în respectivul moment, abia atunci am reuşit să schimbăm lucrurile, pentru că atunci când ştii ce se întâmplă cu tine, doar atunci poţi să încerci să creşti cu o strategie bine pusă la punct şi organizarea de care vorbeam mai devreme. Au fost şi câteva puncte individuale care au ajutat echipa prin golurile marcate, altele venite în urma unor situaţii clare de lucru în antrenament şi comunicate în preziua jocului de către staff către jucători, au fost situaţii mixte, de dinamică continuă, inclusiv echipa a suferit modificări faţă de primul moment al venirii mele aici, la meciul cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, apoi, uşor-uşor echipa s-a cristalizat. Practic jucătorii au făcut acest prim 11-ce, eu l-am gestionat împreună cu colaboratorii foarte bine. Dacă este să vorbim de un obiectiv, acesta se reflectă foarte mult în constanţa unei echipe, lucru pe care noi l-am reuşit în această a doua parte a turului de campionat, inclusiv cele 2 etape disputate din retur”.

Întăriri pe mai multe posturi

Principalul alb-violeţilor a vorbit la conferinţa de presă de marţi şi despre campania de achiziţii din această iarnă: „Mental suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat, individual. Cu siguranţă că este mult de lucrat, pe grup. Avem o echipă în momentul de faţă greu de bătut, nu aş putea spune că putem câştiga în faţa oricui, pentru că sunt situaţii legate doar de consecinţa a ceea ce facem, dar suntem o echipă greu de bătut şi sper ca în această pauză să pot găsi resursele necesare pentru a aduce câţiva jucători care să poată să întregească valoarea acestui lot. Nu mă interesează să aduc completări, poate doar în cazul poziţiei de juniori sub 20 de ani. La postul de portar l-am adus pe George Micle, dar în poziţia de extern, în zona lui Matiş, voi mai aduce chiar doi jucători pentru a dubla şi tripla poziţia aceasta, astfel încât să avem o siguranţă şi o certitudine că tot ceea ce lucrăm în antrenamente rămâne la stadiu de lucru profesionist şi clar, fără să existe confuzie. Altfel, au fost situaţii în această parte în care am fost nevoit să fac două schimbări, în condiţiile în care juniorul din teren nu funcţiona cum trebuie, neavând o dublură pe acel post, mă refer la Dănescu. Legat de alte poziţii, nu vă pot spune prea multe în momentul de faţă, pentru că lucrăm la acest lucru. Este un grup de lucru format încă de la finalul acestui an calendaristic, format din Bogdan Stoica, Vasile Popa, Jean Barbu, Gabi Alexe, Andrei Speriatu. Fiecare dintre ei a primit criterii în urma cărora se va face o analiză individuală asupra fiecărui jucător pasibil să ajungă la noi, la FC Argeş, şi în funcţie de asta, cu toate aceste informaţii voi lua decizii în acest sens”.

Cantonament în Antalya
Ionuţ Badea, antrenorul echipei FC Argeş, a stabilit programul de pregătire din această iarnă. Acesta cuprinde o perioadă de reacomodare la efort pe plan local, dar şi un cantonament în străinătate: „Programul de pregătire e stabilit deja cu o lună şi jumătate înainte. O să fie reunirea pe 8 ianuarie, vizita medicală în primele zile, cred că pe 9 şi 10, apoi antrenamente pe plan local. În perioada 2-14 februarie, echipa va efectua şi un cantonament extern, în Antalya, cu 4 jocuri amicale, apoi rămânem în contact cu ceea ce înseamnă ciclul premergător începerii campionatului, cu o săptămână înainte”.

Opţiunile pentru transferuri
În privinţa transferurilor pe care FC Argeş intenţionează să le facă în această iarnă, Ionuţ Badea, antrenorul alb-violeţilor se declară destul de rezervat: „E foarte greu să aduci jucători buni în această perioadă a anului. Aceia semnează în vară şi sunt prinşi în echipele cu care au semnat. Ideea mea e că voi aduce ori de afară, ori din Liga 1, care nu prind să joace, deşi au valoare. La prima ligă este concurenţa prea mare în acele echipe şi mă gândesc la situaţii de genul acesta. Dacă vom fi norocoşi, vom găsi şi jucători foarte buni liberi de contract, dar este un procent destul de mic”.

Patru adversari în Turcia
Tehnicianul grupării din Trivale a vorbit şi despre adversarii pe care FC Argeş îi va întâlni în cantonamentul din Antalya: „Nu ştim cu cine jucăm acolo, am un agent foarte bun care îmi asigură aceste jocuri. De obicei, în primele meciuri îmi doresc să jucăm cu echipe mai slabe, iar apoi să termin cu o echipă puternică. Voi da minute echilibrate tuturor jucătorilor pentru a trage o concluzie cât mai eficientă pentru începerea campionatului. Este clar că ultimul meci pe care îl vom disputa în Turcia va fi cu echipa standard, apropiată de cea pe care o voi folosi în campionat. Din ce ştiu eu până acum, vor fi foarte multe echipe în Antalya şi vom avea de unde alege”.

Joi, amical cu Unirea Bascov
Fotbaliştii de la FC Argeş nu au intrat încă în vacanţă, deşi ultimul meci oficial din 2019, cel cu Sportul Snagov, s-a disputat vineri seară. Tehnicianul grupării din Trivale îşi va ţine elevii la antrenamente până joi, când urmează să intre în vacanţă. Înainte de a le da liber jucătorilor săi, Badea a stabilit şi un joc amical cu Unirea Bascov. Acest test de verificare a fost programat pentru ora 12, pe terenul central al stadionului Nicolae Dobrin. În eventualitatea în care va ploua, partida se va disputa pe terenul 3 al Complexului Nicolae Dobrin.