Barajul pentru promovarea în Liga I se va juca în dublă manșă!

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat astăzi calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020 la Liga 1, Liga 2 și Cupa României. Atât Liga I, cât și Liga II, trebuie să se se încheie pe 1 august când vom cunoaște numele celor două echipe care vor promova direct în prima ligă, dar și cele două formații care vor retrograda direct în eșalonul secund.
FRF a stabilit ca barajul pentru promovare/menținere în Liga I, în care se vor întâlni ocupanta locului 3 din play-off-ul ligii secunde și antepenultima din play-out-ul primului eșalon, să se desfășoare în dublă manșă, pe 5 și 8 august. Tot azi, Comitetul de Urgență al FRF a aprobat și “Protocolul medical de reluare a competițiilor”.

Comunicatul FRF
Având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru reluarea competițiilor sportive organizate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați, Comitetul de Urgență FRF a aprobat azi, 5 iunie, calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020 la Liga 1, Liga 2 și Cupa României.

Luând în considerare faptul că UEFA a acceptat solicitarea FRF de a prelungi termenul pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene până la data de 3 august, Comitetul de Urgență al FRF a stabilit programul competițional pentru încheierea sezonului 2019/2020.

Conform calendarului, Liga 1 urmează să se reia weekend-ul viitor, iar Liga 2 va redebuta la începutul lunii iulie. De asemenea, finala Cupei României este acum programată pe 22 iulie. Atât Liga 1, cât și Liga 2 se vor încheia  la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute în dublă manșă, în datele de 5 și 8 august.

Tot azi, Comitetul de Urgență al FRF a aprobat și “Protocolul medical de reluare a competițiilor”. Acesta a fost elaborat de Comisia Medicală a FRF în urma consultărilor avute cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Național de Sănătate Publică. Protocolul poate fi descărcat accesând linkul https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/06/Protocol-reluare-competitii.pdf