Badea: ”Avem o bază de la care putem începe construcția”

Fotbaliștii de la FC Argeș au încheiat astăzi stagiul de pregătire centralizată. Alb-violeții s-au antrenat în grupuri de câte patru persoane, timp de două săptămâni, conform protocolului emis de Ministerul Sănătății. În cele 14 zile de cantonament, piteștenii au efectuat și trei teste COVID-19, iar peste câteva zile, jucătorii vor avea posibilitatea să facă antrenamente colective. Ionuț Badea, antrenorul echipei noastre, a tras concluziile după acest cantonament. 

Mulțumit de acest stagiu de pregătire centralizată?
-Pot spune că a fost o pregătire atipică, pentru că ne-am antrenat în grupuri de câte 4 persoane. Nu am întâmpinat mari probleme legate de acest aspect. Odată cu trecerea timpului, am început să urcăm pe o pantă mai înaltă, însă una e să faci antrenamente cu tot grupul și alta este să te pregătești în grupuri de câte 4 jucători… Am muncit foarte mult la partea organizatorică și pot spune că sunt mulțumit de pregătirea făcută în aceste două săptămâni.
Din punct de vedere fizic, cum se prezintă echipa?
-Jucătorii au înțeles importanța acestei perioadei de pregătire centralizată. Și-au dat toată silința și au făcut eforturi susținute, aproape de sacrificiu. Mă bucur că am terminat acest cantonament fără accidentări. Băieții și-au recăpătat capacitatea aerobă după această perioadă de pauză forțațată. Avem o bază de la care să plecăm cu construcția.
Când veți începe antrenamentele colective?
-Așteptăm rezultatele celui de-al treilea test COVID, iar după ce le vom primi, ne putem pregăti normal. La începutul săptămânii viitoare vine ”fericirea”. Le-am dat câteva zile libere jucătorilor, iar de luni vom face antrenamente cu tot grupul. Va fi altceva… Ne putem gândi și la jocurile amicale.


”Vom încerca să scoatem maximum din fiecare meci”

Ați stabilit vreun amical până acum?
-Căutăm adversari. Ca variante avem echipele de Liga I care reîncep competiția la sfârșitul săptămânii viitoare. Sperăm să convingem una dintre ele și să jucăm la mijlocul săptămânii un amical. Ar mai fi și echipele de Liga a III-a care sunt implicate în lupta pentru promovare. Dacă ne-am fi putut antrena cu grupul în această săptămână, aveam ca variante de amical FCSB, Craiova și Voluntariul. Neputându-ne antrena, era foarte greu de jucat. Riscul de accidentări este foarte mare și nu am vrut să forțez lucrurile.
Lupta pentru promovare cum credeți că va fi? Se va da până în ultima etapă?
-Vor fi 5 meciuri în care se poate întâmpla orice. Vom lua fiecare meci în parte și vom încerca să scoatem maximum din fiecare. Lupta cred că se va da până în ultima etapă. Pentru noi ar fi fantastic să reușim promovarea după 12 ani. Suporterii merită această oportunitate de a avea din nou echipă în Liga I.