Blejdea: ”Promovarea să se decidă pe teren!”

Andrei Blejdea, mijlocașul lui FC Argeș, așteaptă cu mare nerăbdare reluarea campionatului. Fotbalistul care în iunie va împlini 24 de ani, este piesă de bază în angrenajul echipei pregătite de Ionuț Badea. În cele 24 de etape disputate din această ediție de campionat, bucureșteanul a înscris 12 goluri, fiind golgheterul echipei din Trivale.
Blejdea se află alături de familie și își dorește foarte mult ca această perioadă de izolare să ia sfârșit cât mai repede. Fotbalistul care a mai evoluat în cariera sa la FC Wil(L2 Elveția), NK Zarica Kranj(Slovenia), Eintracht Braunschweig II(L4 Germania), Academica Clinceni și Pandurii Târgu Jiu, vrea să ajungă cu FC Argeș în Liga I. Jucătorul este convins că după terminarea pandemiei de COVID-19, oamenii ar trebui să își schimbe modul de gândire și de viață. Într-un interviu acordat cotidianului Curierul zilei, fotbalistul alb-violet a vorbit despre perioada de inactivitate, obiectivele echipei, formatul campionatului și intrarea în șomaj tehnic.


#”Mi-e dor de fotbal, la nebunie!”
Cum te descurci în perioada asta?
-Mă descurc destul de bine și pot să spun că sunt norocos că stau la curte. Pot să mai ies din casă și să fac alergări și exerciții fizice de menținere în aer liber. Nu am mai plecat acasă și am rămas la bunici care au casă la Albota.
Când crezi că se vor ridica restricțiile impuse de această pandemie?
-Eu sper să nu mai dureze mult timp ca să putem începe antrenamentele cât nmai curând. După expirarea stării de urgență care s-a prelungit până la jumătatea lunii mai ar trebui să ne putem relua libertatea de mișcare pe care o aveam înainte și încet, încet să ne reluăm viața pe care o aveam înainte.
Ți-e dor de fotbal?
-La nebunie! Aștept cu mare nerăbdare ziua în care voi reveni pe teren. Am ajuns să mă uit pe YouTube la diferite meciuri pe care le-am mai văzut și înainte. Trebuie să rămânem optimiști ca să putem depăși această perioadă.


#”Dacă îmi spunea cineva că nu voi putea ieși din casă, îl credeam nebun”
Cu colegii ai mai vorbit?
-Vorbim aproape zilnic. Toți stau în casă, cu familia. Unii dintre ei stau la bloc și este mai dificil de suportat această perioadă. Este greu și cu antrenamentele…
Te gândeai vreodată că libertatea de mișcare se va reduce aproape total și nu vom mai putea ieși din casă decât cu hârtii…
-Nu mă gândeam niciodată la acest lucru!. Dacă îmi spunea cineva vreodată acest lucru, îl credeam nebun…Această perioadă ar trebui să ne dea de gândit. Fiecare dintre noi trebuie să își schimbe comportamentul, modul de gândire și chiar modul de viață. De acum încolo trebuie să apreciem mai mult lucrurile mici, mărunte, cărora nu le dădeam mare importanță…
Pentru a reveni la parametri optimi, de cât timp are nevoie un fotbalist?
-Cred că de cel puțin o lună de antrenamente ca să își revină la un potențial cât de cât ok. Poate chia o lună și jumătate…Totul depinde în mare măsură de capacitățile fiecăruia, de vârstî, de corp…


#”Am înțeles situația cu șomajul tehnic”
Care crezi că este varianta ideală de reluarea campionatului?
-Din punctul meu de vedere, varianta cu play-off și play-out, însă indiferent ce sistem va alege Federația, ar trebui ca totul să se decidă pe teren. Să nu se înghețe anul!. Îmi doresc ca echipele care vor promova să se decidă pe teren. Sper ca și FC Argeș să fie printre acestea.
Cum ați primit vestea intrării în șomaj tehnic?
-Multe echipe din Liga I, Liga a II-a și a III-a au recurs la această modalitate pe perioada stării de urgență. Nimănui nu-i convine să-i fie diminuate veniturile, însă toți am înțeles situația. Ne dorim să reîncepem cât mai repede antrenamentele, să putem munci și să ne câștigăm banii cinstit și meritat.
Ce mesaj ai pentru suporterii piteșteni?
-După ce se termină această nebunie să fie alături de noi în număr cât mai mare. Să ne încurajeze la fiecare meci , așa cum a fost și până acum. Avem nevoie de sprijinul lor pentru a reuși promovarea în Liga I.