Când se pot întoarce spectatorii pe stadioane

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit noi detalii despre participarea suporterilor la evenimentele sportive. Arafat anunță o relaxare a restricțiilor dure din ultima lună și anunță redeschiderea stadioanelor pentru public la 30% din capacitate, dar impune o regulă, ca partidele cu fani în tribune să se desfășoare doar într-un anumit interval orar. Dacă va fi aprobată de Guvern și trecută în Monitorul Oficial, noua măsură va intra imediat în vigoare, astfel că din etapa următoare evenimentele sportive se vor juca cu spectatori.  sursa: GSP.ro

„Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive, pe teritoriul României, în spațiile închise sau deschise, să poată fi realizată doar în intervalul orar 05:00 – 21:00, cu participarea spectatorilor în capacitate de până la 30 la sută din capacitatea maximă, asigurarea distanței de minimum un metru între persoane și purtarea măștii de protecție. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de la vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării, deci cei trecuți prin boală. Toate trebuie să fie translatate printr-o hotărâre de guven, care urmează să fie emisă cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Raed Arafat.

Prezența fanilor, restricționată de televiziuni?

În noua hotărâre adoptată de CNSU se poate observa că participarea suporterilor pe stadioane poate fi permisă doar în intervalul oral 5:00-21:00, o problemă pentru meciurile din Liga 1, care multe dintre ele sunt și programate de la ora 20:30, astfel fanii neputând asista la meci. Singura care face programările meciurilor este LPF, dar potrivit Prosport, oficialii Ligii sunt determinați să lase deținătorii de drepturi să decidă când vor fi programate partidele. În cazul în care televiziunile decid ca un meci să se dispute începând cu ora 20:30, suporterii nu vor putea să-și susțină favoriții din tribune.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds