Ce face Buhăescu în perioada de izolare: ”Bag abdomene și forță cu cei mici”

Atacantul Vasile Buhăescu așteaptă cu mare nerăbdare reluarea campionatului. De aproape o lună, vârful echipei FC Argeș s-a izolat alături de familie, acasă, la Huși, și încearcă să se adapteze din mers situației create de pandemia de COVID-19. Fotbalistul alb-violet este unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul pregătit de antrenorul Ionuț Badea.
În această ediție de campionat, Buhăescu a evoluat în 22 de partide și a reușit să înscrie 5 goluri. Vârful echipei din Trivale care în precedenta ediție de campionat a fost golgheterul echipei, cu 17 goluri marcate, își dorește foarte mult ca Piteștiul să revină în Liga I, acolo unde îi este locul. Într-un interviu acordat cotidianului Curierul zilei, fotbalistul a vorbit despre perioada de izolare, obiectivele echipei și activitățile zilnice din această vacanță forțată.

#”Este un altfel de război”

Cum este această perioadă de izolare pentru tine?
-Este destul de grea nu numai pentru mine, ci pentru toată lumea. Sunt acasă, la Huși, cu familia și încerc să mă adaptez din mers acestei situații. Fac programul de sală acasă, pe o saltea. Bag abdomene și forță cu cei mici!. Mai completez și cu alergări prin jurul blocului, însă este destul de greu. Dacă stăteam la casă, alta era situația. Nu am ce face și trebuie să mă adaptez din mers situației.
Când crezi că se va termina această situație?
-Nu știu, însă sper să fie cât mai repede!. Îmi doresc ca după ce expiră starea de urgență să revenim cât mai repede la antrenamente și să terminăm campionatul. Avem un obiectiv de îndeplinit, promovarea în Liga I.
Credeai vreodată că libertatea de mișcare se va restrânge și vom putea ieși din casă doar cu hârtii?
-Nu am crezut niciodată că se va ajunge în această situație. Dacă îmi spunea cineva înainte, îl credeam nebun…Practic este un altfel de război!. Sincer, mie mi-e frică și încerc să îmi protejez familia cât pot de mult. Însă văd poze postate pe facebook cu grătare și adunări mari de oameni în piețe…Sunt mulți inconștienți care ignoră recomandările autorităților și se expun unor riscuri foarte mari.

#”Mă bag și la bucătărie și încerc tot felul de rețete”

Ai mai vorbit cu colegii? Ei ce spun despre această situație?
-Vorbim aproape zilnic pe grup… Ne întrebăm și noi când vom putea redeveni oameni liberi. Încercăm să rămânem optimiști. Asta este cel mai important lucru…
Cum îți ocupi timpul liber?
-În afară de antrenamente, timpul liber mi-l petrec cu copii. Am prins acasă nașterea celui de-al doilea copil. Mai ajut soția la treburile casnice. Mă mai bag și la bucătărie. Când vreau ceva special, mă uit pe rețete și mă apuc să fac. Acum câteva zile am gătit pește. Încerc tot felul de rețete culinare. De cele mai multe ori, îmi și ies.

#”Locul lui FC Argeș este în prima ligă”

Care este varianta optimă de reluarea campionatului?
-Am văzut că FRF a avansat trei date pentru reluarea campionatului. Dacă începem la sfârșitul lunii mai, cred că este timp să jucăm toate meciurile care au mai rămas de disputat. Dacă vom începe în iunie, eu cred că se va merge pe varianta play-off-ului cu meciuri mai puține. Indiferent ce variantă se va alege, îmi doresc ca promovarea să se decidă pe teren.
Obiectivul echipei a rămas tot promovarea?
-Suntem la doar un punct în spate de locul 2 și nu ne putem gândi la altceva. Îmi doresc foarte mult ca rezultatele muncii noastre să fie încununate de o promovare. Vom face tot ce ține de noi să îndeplinim obiectivul. Locul lui FC Argeș este în prima ligă.
Ce mesaj ai pentru suporteri?
-În primul rând, să stea cât mai mult în casă, pentru că dacă ne întâlnim om cu om, această pandemie nu va trece niciodată!. Când vom reîncepe campionatul, îmi doresc să vină în număr cât mai mare la stadion și să ne încurajeze. Poate dă Domnul și promovăm!.