Constantin Cârstea, comemorat de oficialii clubului FC Argeș

Astăzi s-au împlinit 12 ani de la dispariția lui Constantin Cârstea. Fostul fotbalist, antrenor și președinte al clubului FC Argeș s-a stins din viaţă la Piteşti, pe 16 noiembrie 2009, în urma unei boli incurabile, la doar 60 de ani.
În această după-amiază, o delegație a clubului FC Argeș a mers la Cimitirul Sfântu Gheorghe pentru a se reculege la mormântul lui Constantin Cârstea. Jean Vlădoiu, managerul grupării din Trivale, Vasile Popa, responsabilul cu licențierea, Doru Toma, directorul de organizare, Marin Radu, coleg de generație cu ”Cefereul”, și Ion Pănescu, fostul magaziner al clubului, au ținut să-i aprindă o lumânare și să-i aducă un omagiu fostului mare fotbalist. Alături de Nelu Cârstea, fratele ”Cefereului”, cei prezenți au rememorat momentele frumoase petrecute alături de fostul antrenor și conducător al alb-violeților.
O viață în culorile alb-violet!
Fostul fotbalist, antrenor și președinte al clubului FC Argeș s-a stins din viaţă la Piteşti, pe 16 noiembrie 2009, în urma unei boli incurabile, la doar 60 de ani. ”Cefereul” s-a născut pe 22 februarie 1949 şi a fost de două ori campion cu FC Argeş, în 1972 şi în 1979. Cârstea a evoluat în întreaga sa carieră de jucător numai la FC Argeş, între anii 1969 şi 1983. A strâns 244 de prezențe și 8 goluri în prima divizie, 11 meciuri și un gol în cupele europene, o selecție în reprezentativa României. Și-a început cariera de antrenor ca secund al lui Nicolae Dobrin la vârsta de 33 de ani, iar mai târziu a fost principal al echipei FC Argeș. A pregătit de asemenea timp de 11 sezoane pe Gloria Bistrița. Cu el pe banca tehnică, Bistrița a reușit cele mai mari performanțe din istoria sa: câștigarea Cupei României în 1994, debutul în cupele europene (Cupa UEFA, ediția 1993/1994), celebra victorie cu Real Zaragoza din Cupa Cupelor, în 1994. A fost bun prieten cu Nicolae Dobrin, cu care a stat în aceeaşi cameră la peste 80 la sută dintre cantonamentele sau deplasările echipei piteştene.
Clubul FC Argeș nu te va uita niciodată! Dumnezeu să-l odihnească în pace!.