Cu gândul la barajul pentru Conference League!

FC Argeş – Dinamo, duminică, ora 16.30, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport

După ce şi-a asigurat şi matematic rămânerea în Liga I şi în sezonul viitor, FC Argeş va încerca să facă pasul decisiv prin care să-şi asigure şi prezenţa la barajul pentru cupele europene. Piteştenii mai au nevoie de doar un singur punct pentru a îndeplini şi acest obiectiv secundar.
Alb-violeţii speră să-l obţină în confruntarea de duminică, de la ora 16.30, de pe propriul teren, cu Dinamo Bucureşti. Partida din Trivale contează pentru runda cu numărul 8 din play-out-ul Casa Liga 1 iar punctele puse în joc sunt foarte importante pentru ambele echipe. Misiunea piteştenilor nu va fi una uşoară având în vedere faptul că vor avea în faţă o echipă cu un moral foarte bun după seria de patru victorii obţinute în campionat. FC Argeş ocupă locul 2, cu 31 de puncte, în clasamentul play-out-ului, iar Dinamo se situează pe locul 5, cu 27 de puncte, cu 3 mai mult ca Astra Giurgiu şi FC Voluntari, formaţii aflate pe locurile de baraj pentru menţinerea în primul eşalon. Chiar dacă bucureştenii s-au îndepărtat momentan de subsolul clasamentului, alb-roşii nu sunt liniştiţi, întrucât un eventual eşec la Piteşti ar readuce Dinamo în zona minată a ierarhiei. Piteştenii îşi doresc un rezultat bun după înfrângerea cu Viitorul Constanţa, din runda precedentă. În confruntările din sezonul regular, cele două echipe şi-au împărţit victoriile. În tur, Dinamo s-a impus în Trivale, cu 1-0, prin golul reuşit de Camara, fotbalist care nu se mai află însă în lotul bucureştenilor. La acel meci, centralul Marian Barbu le-a refuzat piteştenilor o lovitură de la 11 m după ce Ricardo Grigore a făcut un placaj ca la rugby asupra lui Drăghici. În returul din „Groapă”, FC Argeş s-a impus cu 2-1, reuşitele alb-violeţilor fiind semnate de Robert Grecu şi Malele.
Andrei Prepeliţă: „Echipa a reacţionat bine după fiecare înfrângere!”
Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei noastre, îşi doreşte foarte mult ca jucătorii săi să rămână concentraţi până la finalul acestui sezon.
Tehnicianul nu este interesat de problemele cu care se confruntă Dinamo şi le cere elevilor săi să se gândească doar la ce au de făcut pe teren: „Pregătim jocul cu Dinamo la victorie. E ultimul meci acasă din acest sezon. Echipa a reacţionat foarte bine după fiecare înfrângere din retur şi am câştigat următorul meci. Asta ne dorim să se întâmple şi duminică. Suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci greu. Dinamo este o echipă în formă, a câştigat ultimele patru meciuri. Mai avem nevoie de un singur punct pentru a ne asigura participarea la barajul pentru Conference League, însă trebuie să muncim pentru el. Poţi să-l obţii doar dacă eşti concentrat pe ce ai de făcut în teren şi dăcă echipa este bine din punct de vedere fizic şi psihic. Chiar dacă Dinamo a jucat în Cupa României în această săptămână, nu cred că avem un avantaj. Puteam spune acest lucru dacă jucau astăzi sau mâine şi nu la diferenţă de aproape 5 zile. Nu fac eu calculele echipei Dinamo în privinţa retrogradării. Noi ştim câte puncte ne mai trebuie şi asta este cel mai important. Nu mă interesează ce se întâmplă la Dinamo. Nu mă confrunt cu probleme medicale înaintea acestei partide. Majoritatea jucătorilor cu probleme şi-au revenit, iar mâine îi vom avea pe toţi la antrenament”.
Alexandru Greab: „Sunt convins că putem câştiga”
Şi Alexandru Greab este conştient de dificultatea acestui meci, însă este convins că FC Argeş poate să obţină un rezultat bun în partida cu Dinamo.
Portarul piteştean visează la o participare în cupele europene : „Este un meci foarte greu, dar tot timpul, după o înfrângere, am reacţionat foarte bine. Sperăm să câştigăm sau să obţinem un punct pentru a ne califica matematic la barajul pentru Conference League. Suntem bine, avem încredere în noi. Am făcut un retur bun, am adunat foarte multe puncte şi ne-am îndeplinit primul obiectiv, rămânerea în Liga I. Pe noi nu ne interesează parcursul echipei adverse. Dacă noi vom fi concentraţi la acest meci, sunt convins că vom câştiga. Ne dorim foarte mult să ne calificăm într-o cupă europeană. Cred că ar fi un lucru fantastic pentru acest oraş, pentru echipă, pentru suporteri şi pentru noi. Vom da totul pe teren şi cred că ne vom îndeplini şi acest vis”.