Debut cu stângul în noul sezon!

FC Argeș – Ripensia Timișoara 1-2(0-1)
Au marcat: Nini Popescu(min.75) / Marius Fotescu(min.45), Zaluschi(min.80)

FC Argeș a pierdut nemeritat, cu 1-2, partida de marti seară, de pe propriul teren, cu Ripensia Timișoara. Echipa noastră a fost învinsă de bănățeni chiar la debutul lui Nicolae Dică pe banca tehnică a alb-violeților, exact în ziua când clubul nostru sărbătorea 66 de ani de existență.
Prima repriză a fost echilibrată, cu puține ocazii de gol însă. Piteștenii au pus în pericol poarta timișorenilor prin Turda, Năstăsie și Buhăescu, în timp ce replica oaspeților a venit prin Tudorache. Când centralul Adrian Costreie se pregătea să fluiere finalul primului mitan, Ripensia a deschis scorul prin Marius Fotescu cu un șut de senzație de la 23 m care s-a dus direct în vinclul porții apărate de Sebastian Agachi. După revenirea de la cabine, echipa noastră a forțat egalarea pe care a reușit-o cu un sfert de oră înainte de final. Andrei Blejdea a fost un servant perfect pentru Nini Popescu care a tras cu sete, din interiorul careului. Bucuria alb-violeților nu a durat decât foarte puțin timp pentru că Ripensia a preluat din nou conducerea pe tabelă. Adrian Zaluschi nu a fost blocat la timp de defensiva argeșeană și l-a învins pe Agachi cu un șut de la marginea careului. FC Argeș a avut șansa de a scoate un punct din această întâlnire, însă Nini Popescu rămas singur cu portarul oaspeților, a încercat un lob în detrimentul unui șut plasat, iar Dobre a respins balonul. După ce au arătat în teren cele două echipe, un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil, însă nu întotdeauna realitatea din teren se reflectă și pe tabelă.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Agachi – Dănescu, Turda, Vişa, Muşat (min.54 Barbu) – Panait, Şerban (min.46, Brânzan) – Buleică (min.46 Nini Popescu), Năstăsie (cpt.), Blejdea – Buhăescu. Antrenor: Nicolae Dică.
Ripensia UVT Timişoara: Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko (min.67 Monea), C. Toma (cpt.) – Tudorache, Burdeţ – Chera (min.66 Ţieranu), Zaluschi, Fotescu (min.74 Popovici) – Voinea. Antrenor: Alexandru Pelici.
Arbitru: Adrian Costreie(Buftea), Asistenţi: Mihăiţă Necula(Bucureşti), Alexandru Mihăilă(Vâlcea), Arbitru de rezervă: Marius Chiţu(Târgovişte)
Observatori: Bogdan Zanfirescu(Botoşani), Horaţiu Stănescu(Craiova).
Stadion: Nicolae Dobrin. Spectatori 5.600
Cartonaşe galbene: Blejdea, Turda/Zaluschi, Burdeţ, Vlad Tudorache, Dobre.
Cartonaşe roşii: Turda / Dobre.

Cum s-au marcat golurile:
min.45: 0-1! Marius Fotescu trimite în vinclu de la aproape 25 m, balonul lovind transversala înainte de a intra în poartă.
min.75: 1-1! Blejdea centrează în careu iar Nini Popescu îl învinge pe Dobre cu un şut plasat de la 10 m.
min.80: 1-2! Zaluschi nu este blocat la timp de defensiva argeşeană şi trimite în plasă cu un şut de la 20 m.