Deplasare dificilă în Moldova

FC Botoşani – FC Argeş, joi, ora 17.00, Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport
FC Argeş va începe joi returul campionatului. Piteştenii vor întâlni de la ora 17, în deplasare, pe FC Botoşani, în runda cu numărul 16 a Casa Liga 1, prima din partea secundă a sezonului.
Înaintea acestui duel, FC Argeş ocupă locul 16, ultimul, cu doar 11 puncte, strânse în 15 etape, în timp ce Botoşaniul se situează pe locul 10, cu 18 puncte, cu două mai puţin decât Viitorul Constanţa, ocupanta locului 6, ultimul care asigură intrarea în play-off. Confruntarea din turul campionatului s-a terminat cu victoria botoşănenilor care s-a impus în Trivale cu 3-2 după ce au condus şi cu 3-0. Antrenorul Andrei Prepeliţă şi portarul Alexandru Greab sunt optimişti înaintea duelului cu moldovenii.
Andrei Prepeliţă: „Să începem să acumulăm puncte”
Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei noastre, este convins că elevii săi pot pleca neînvinşi de la Botoşani: „Va fi un meci greu cu FC Botoşani, la fel ca toate de până acum. Noi venim după o perioadă în care ne-am pregătit destul de bine în cantonamentul de la Mogoşoaia. Sperăm să începem să acumulăm puncte pentru că sunt vitale în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Cunoaştem Botoşaniul, i-am urmărit şi i-am analizat. Sunt o echipă bună, iar faţă de prima etapă a anului trecut, au pierdut şi ei câţiva jucători, dar au şi adus câţiva. Echipa noastră cred că este mult mai omogenă. Am arătat-o pe finalul turului şi sperăm să începem bine pentru că încrederea jucătorilor va creşte de la meci la meci. Pe viitor ne aşteaptă un program infernal. Vom juca din trei în trei zile. Aşteptăm şi noi câteva întăriri. Avem nevoie de ele pentru că sunt multe etape. Ne trebuie un lot numeros, dar şi valoros”.
Alexandru Greab: „Suntem foarte încrezători”
Şi portarul Alexandrui Greab este sigur că alb-violeţii pot obţine un rezultat bun în Moldova: „Cunoaştem cu toţii echipa Botoşaniului, o echipă foarte bună, experimentată, cu pretenţii de play-off, dar la ultimele meciuri de acasă nu s-a descurcat foarte bine. Trebuie să profităm de situaţie. Suntem foarte încrezători pentru că am avut o pregătire foarte bună. Sperăm să ne întoarcem la Piteşti cu 3 puncte!. Ne aşteaptă o perioadă grea, cu multe meciuri şi sperăm să ieşim cu brio din această situaţie”.