Nou-promovatele se luptă pentru puncte!

FC Argeș – UTA Arad, vineri, ora 18.00, Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

FC Argeş va încerca astăzi să obţină prima victorie în Liga I. Piteştenii vor întâlni vineri, de la ora 18.00, pe propriul teren, pe UTA Arad, echipă nou-promovată în primul eşalon ca şi gruparea din Trivale.

Confruntarea dintre argeşeni şi ardeleni contează pentru runda cu numărul 3 din Casa Liga 1. După primele două etape din acest sezon, UTA Arad ocupă locul 10, cu 2 puncte, în timp ce FC Argeş se situează pe locul 15, cu 0 puncte. Cele două echipe care se vor înfrunta pe arena din Trivale au împreună 8 titluri de campioană a României, FC Argeş având în palmares 2 titluri, iar UTA Arad, Campioana Provinciei, 6 titluri.

Ionuţ Badea, antrenorul echipei noastre, este conştient de dificultatea acestui joc, însă ia în calcul doar victoria: “Este un meci foarte important pentru din prisma rezultatului şi din prisma jocului. Venim după două înfrângeri, cu două echipe de play-off, care şi-au demonstrat cel puţin calitatea individuală. Noi am încercat prin jocul nostru organizat să facem mai mult decât am făcut în finalul sezonului trecut, însă de reuşit am reuşit destul de puţin. Este un prilej pentru noi de a reuşi să câştigăm cele trei puncte. Toată echipa a muncit în sensul ăsta. Suntem într-un grad bun în momentul de faţă, al antrenamentelor, a tot ceea ce înseamnă stratetegia pentru acest meci, însă tot ce se întâmplă sau ce se va întâmpla şi va fi important, va fi doar vineri. Până atunci doar pregătim jocul şi rezultatul. Există optimism după aceste prime 2 etape pentru că la meciul de la Mediaş am avut un penalţi neacordat şi o primă jumătate de repriză foarte bună. Lucrurile de genul ăsta, în momentul în care se întâmplă, în concordanţă cu corectitudinea unui joc, mă pot gândi şi la arbitrul de tuşă care nu a văzut sau nu a vrut să vadă penalty clar. Toate lucrurile astea concurează negativ la tot ceea ce înseamnă ce facem aici. Aş fi cel mai fericit dacă ar fi implementat sistemul VAR. Toată lumea spune asta, pentru că vrem nu vrem, asistăm la erori. Nu cred că sunt voite, dar sunt erori de arbitraj şi atunci acest lucru ar elimina orice problemă de acest gen. Aş fi întotdeauna pentru introducerea sistemului VAR. Dacă există corectitudine, nu avem ce să comentăm!. Nu vrem să câştigăm sau să avem avantaje pentru nimic. Orice lucru care se întâmplă pe parcursul unui meci, influenţează imediat realitatea următoare. Nu este matematică. Nu poţi să aduni sau să scazi ocaziile sau erorile. Totul e subiectiv. Nu poate să spună nimeni la final, că noi am meritat victoria pentru că am avut mai multe ocazii decât adversarul. E de ajuns să aibă două ocazii adversarul, sau tu, şi să dai un gol, iar ei să aibă zece. Nu are nici o relevanță. E doar subiectivism legat de această sumă, de acest număr. Statistic vorbind, 80% din echipele care marchează, câştigă!. Doar 20% mai revin”.
“Să jucăm bine şi să facem rezultate”
Tehnicianul alb-violeţilor cere răbdare pentru a omogeniza echipa: “Optimismul există pentru că jocul în multe momente a funcţionat. E adevărat că nu am avut timpul acela de a omogeniza echipa pentru că nu am avut presezon, dar nu este o scuză, este doar o realitate!. În sensul ăsta noi muncim zi de zi pentru a elimina aceste pase simple greşite care ţin practic de omogenitatea echipei şi nu de valoarea individuală. Cei doi jucători care au venit acum, au venit să îmbunătăţească calitatea echipei. E vorba de Sergio Marakis, un mijlocaş central care a jucat în liga a doua din Portugalia şi Cephas Malele, un atacant central de forţă, care la fel a jucat titular în a doua ligă portugheză. E important ca şi ei să se adapteze rapid. Nu avem timp pentru a ne lamenta. Important este să jucăm bine şi să facem rezultate, pentru că FC Argeş are nevoie de aşa ceva. Suntem toţi ancoraţi în acest lucru. Această pauză a fost binevenită pentru că am mai pus la punct anumite lucruri legate de partea de finisare pentru că baza o avem cu toţii, însă mai lipsesc piese din puzzle care nu au fost unse cum trebuie”.

Mediop: “Putem câştiga acest meci”
Şi atacantul Mediop Ndiaye este optimist înainte confruntării de vineri seară, cu UTA Arad: “Pot să spun că m-am adaptat destul de bine la Piteşti. Am venit de aproape o lună şi m-am acomodat cu colegii. Piteştiul este ok, este un oraş frumos, care poate obţine mai mult pentru fotbalul românesc. Aştept să câştigăm meciul cu UTA, aşa cum aşteaptă toţi suporterii. Vrem cele 3 puncte puse în joc. Ne lipsesc foarte mult punctele pentru că în primele două etape nu am reuşit să facem nici un punct. UTA are deja 2 puncte în faţa noastră, dar dacă facem un meci bun vineri şi luăm cele 3 puncte puse în joc, trecem peste ei. După felul în care ne-am pregătit, eu cred că putem câştiga acest meci”.