Dică: ”Au fost momente când am dominat jocul”

Nicolae Dică, antrenorul echipei noastre, s-a declarat mulțumit de randamentul elevilor săi la finalul amicalului de vineri seară cu Chindia Târgovişte, nou-promovată în Liga I, terminat la egalitate, 0-0. Tehnicianul piteștean a folosit tot lotul de jucători pe care l-a avut la dispoziție pentru a vedea potențialul fiecărui fotbalist.

Dică are mare încredere în fotbaliștii tineri și este convins că aceștia nu îl vor dezamăgi: ”Chiar dacă îmi doream ca primul joc de pregătire să fie un joc mai ușor, cu o echipă de liga a treia sau a patra, a venit această oportunitate de a juca cu Liga I și am răspuns cu cea mai mare plăcere. Jocul în sine, m-a mulțumit. Antrenamentul a fost unul bun, ne-am atins scopul. Prima repriză a fost una foarte bună. Chiar au fost momente în care am dominat jocul, ne-am creat 3-4 ocazii de a marca. Nu am dat șansa adversarului să-și creeze multe ocazii. Au avut și ei o oportunitate mai mare, dar sunt mulțumit de ce am văzut în prima repriză. Știam că a doua repriză vor fi momente când vom cădea fizic pentru că ritmul a fost unul bun. Noi avem doar 10 zile de antrenamente, în timp ce adversarul se pregăteşte de startul campionatului. În plus, în a doua repriză, am venit cu jucători născuți 2000, 2001, 2002 și 2003, jucători pe care eu i-am adus în această vară. Am încercat să le dau și lor minute egale. Chiar dacă am avut cinci jucători la BAC în această săptămână, care nu s-au antrenat cu noi, au avut un program pe care l-au făcut acasă. Este important că ne-am făcut antrenamentul pe care ni l-am dorit”.

#”Îmi mai doresc 3-4 jucători cu experiență”

Dică așteaptă în următoarea perioadă și fotbaliști cu experiență: ”În proporție de 80% lotul este conturat, dar îmi mai doresc 3-4 jucători cu experiență. Dacă voi reuși să-i aducem va fi un lucru foarte bun pentru noi. Aici mă refer doar la jucători cu experiență pentru că la fotbaliştii Under stăm ok. Ați văzut că astăzi am apărat cu Popa, un jucător de 2003, în care eu am mare încredere. Este jucătorul nostru care a și semnat pe 3 ani. Îl mai avem și pe Agachi, născut în 2000, care și el este un portar care crează concurență pe această poziție, plus ceilalți jucători născuți în 2001, 2002. Sunt jucători de viitor și în care eu cred. Sper să reușesc să mai aduc încă 3 fotbalişti cu experiență”.